Κόσμος

Ο Τσαβούσογλου συνεχίζει να χρησιμοποιεί το «Μακεδονία» για τα Σκόπια

«Δεν θα σας αφήσουμε ποτέ μόνους»

Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί από χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Όπως αναφέρει το sigmalive, χθες σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της 15ης Ιουλίου (αποτυχημένο πραξικόπημα) αναφέρθηκε στο ονοματολογικό λέγοντας ότι σέβεται τη συμφωνία με την Ελλάδα και το όνομα που αποφάσισε η «Β. Μακεδονία και ο λαός της», αλλά σε όλη την ομιλία του την αποκαλούσε σκέτο «Μακεδονία».

Εξήρε τη σημασία της τουρκικής κοινότητας εκεί για την στενότερη ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. «Δεν θα σας αφήσουμε ποτέ μόνους», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε φίλη χώρα τα Σκόπια και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ωστόσο το «αγκάθι» στις σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν οι γκιουλενιστές, τους οποίους ακόμη δεν έχει εκδώσει ακόμη η γειτονική χώρα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση για το θέμα αυτό στην πολιτική ηγεσία, ενώ το θέμα αναμένεται να είναι από τα βασικά στην ατζέντα της συνομιλίας του με τον ομόλογό του.