Κόσμος

Έκαναν μήνυση στον τούρκο σεφ με το… αλάτι γιατί «έκλεβε» πουρμπουάρ

Από τη διαδικτυακή φρενίτιδα, στα δικαστήρια

Η όλο χάρη κίνηση με την οποία αλατίζει κομμάτια κρέατος, προκάλεσε διαδικτυακή φρενίτιδα. Ο τούρκος σεφ και κρεοπώλης Nusret Gokce, γνωστός με το ψευδώνυμο Salt Bae, καλείται τώρα να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης μετά τη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του καθώς σύμφωνα με την κατηγορία παρακρατούσε τα πουρμπουάρ των υπαλλήλων του εστιατορίου του και απέλυε όποιον έκανε παράπονα.

Ο 36χρονος σεφ είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Nusr-Et σε Κωνσταντινούπολη, Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Μαϊάμι, Ντόχα και Άμπου Ντάμπι. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στο δικαστήριο του Μανχάταν από έναν πρώην υπάλληλο της εν λόγω επιχείρησης στη Νέα Υόρκη.

Ο σερβιτόρος Mustafa Fteja, ισχυρίζεται ότι το πρώην αφεντικό του, συγκέντρωνε στο τέλος της εβδομάδας τα tips που προορίζονταν για το προσωπικό και παρακρατούσε ένα ποσό από αυτά, επιβάλλοντας το δικό του φόρο και στη συνέχεια τα μοίραζε και σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.

Στη μήνυση αναφέρει επίσης ότι «συστηματικά απέλυε όποιο είχε αντίρρηση για τις παραπάνω πρακτικές» όπως έγινε και στην δική του περίπτωση.

Ο Salt Bae άνοιξε το εστιατόριο το περασμένο έτος και παρά τη διεθνή αναγνώρισή του, οι νεοϋορκέζοι δεν του χαρίστηκαν- το μαγαζί λαμβάνει κακές κριτικές για τις τσουχτερές τιμές και το γεγονός πως αλατίζει τα κρέατα με γυμνά χέρια παραβιάζοντας τους κανόνες υγιεινής.