Κόσμος

Στις 5 ή 6 Ιουλίου ξαναψηφίζει η Βουλή της ΠΓΔΜ τη συμφωνία με την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου δίνει το χρονικό περιθώριο στον Πρόεδρο Ιβάνοφ να αλλάξει γνώμη

Στις 5 ή 6 Ιουλίου θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ η επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας Ταλάτ Τζαφέρι, γράφει η εφημερίδα Kurir.

Μετά και την δεύτερη ψηφοφορία, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπογράψει για δεύτερη φορά το κείμενο της συμφωνίας, αυτό θα αποσταλεί για δημοσίευση στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» χωρίς την υπογραφή του, όπως είπε ο Τζαφέρι. Μαζί με τη συμφωνία για το ονοματολογικό, θα αποσταλεί για δημοσίευση και ο νόμος που ψηφίστηκε για τις γλώσσες που ομιλούνται στην χώρα, σύμφωνα με τον οποίο αναγνωρίζεται και η Αλβανική γλώσσα, τον οποίο επίσης δεν υπέγραψε ο Ιβάνοφ.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων γράφουν, ότι ο Τζαφέρι δίνει το χρονικό περιθώριο στον Πρόεδρο της χώρας να αλλάξει γνώμη και να υπογράψει την ήδη επικυρωμένη από τη Βουλή συμφωνία με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «μια ιστορική στιγμή για το κράτος». Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Τρίτη 26 Ιουνίου Ιβάνοφ ενημέρωσε τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ότι αποφάσισε να μην υπογράψει το διάταγμα που αφορά τη συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή της ΠΓΔΜ στις 20 Ιουνίου με 69 ψήφους υπέρ, χωρίς την παρουσία του κύριου αντιπολιτευόμενου κόματος VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται και ο Πρόεδρος της χώρας.