Γυναίκα>Μυστικά Ομορφιάς

Μακιγιάζ με…φως;

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βγείτε έξω από το σπίτι και να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε βάλει περισσότερο ρουζ, δεν έχετε απλώσει ομοιόμορφα το foundation ή έχετε λάθος απόχρωση; Ο πιο συνηθισμένος λόγος για όλα αυτά είναι ο φωτισμός. Όταν η απόχρωση του φωτός, η ένταση και η θέση του δεν είναι κατάλληλες, οι χρωματισμοί που βλέπουμε στο μακιγιάζ είτε στα προϊόντα όταν τα εφαρμόζουμε πάνω μας, δεν είναι οι σωστοί. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο καλύτερος φωτισμός για την εφαρμογή μακιγιάζ;

Ο ήλιος: το φυσικό φως είναι το πιο αγνό για να βλέπουμε τις σωστές αποχρώσεις και τις ατέλειες στο πρόσωπό μας! Συνεπώς, όταν αγοράζουμε λάμπες για το μέρος που συνήθως περιποιούμαστε, πρέπει να θυμίζει το φυσικό φως.

Η πηγή: όταν το φως είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από το κεφάλι μας ή πίσω από αυτό, θα καλύψει κάθε σκίαση του προσώπου με αποτέλεσμα να μη βλέπουμε σωστά τις καμπύλες του και να τοποθετούμε λάθος προϊόντα όπως το bronzer, το ρουζ και οι σκιές ματιών. Η πηγή του φωτός πρέπει να βρίσκεται απευθείας μπροστά μας ώστε να φωτίζει κάθε σημείο του προσώπου χωρίς να πρέπει να αλλάζουμε κλίση στο κεφάλι μας για να δούμε σωστά.

Το μέρος: ένα μακιγιάζ φαίνεται σωστά ανάλογα με το μέρος και την ώρα της ημέρας, κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όταν το εφαρμόζουμε. Για παράδειγμα, τα φώτα στο περιβάλλον εργασίας είναι διαφορετικά από αυτά σε ένα μπαρ. Με αυτή τη λογική υπάρχουν προϊόντα που ανάλογα με τις αντανακλαστικές τους ιδιότητες δείχνουν καλύτερα με τον κατάλληλο φωτισμό. Όπως οι σκιές, τα ρουζ και οι πούδρες λάμψεις φωτίζουν με φυσικό τρόπο το πρόσωπο όταν φοριούνται τις νυχτερινές ώρες.

Δείτε επίσης:

Illuminator: το μαγικό προϊόν!

Οκτώ αλάνθαστα μυστικά για το ρουζ! 

Γνωρίζετε τι χρωματικό τόνο δέρματος έχετε; 

Τα μεγαλύτερα λάθη...ομορφιάς!