Απαιτούμενος χρόνος: 1 ώρα και 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
6 αυγά
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμοί Κελσίου. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το νερό , το αλάτι και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ.
Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπήστε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα, 1 κομμάτι βούτυρο τη φορά. Προσθέστε στο κάδο του μίξερ το μείγμα με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Σιγά- σιγά προσθέστε ένα - ένα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε το μείγμα στο στου 150 βαθμούς για 45 λεπτά . Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει όλο το βράδυ. Για να ξεφορμάρετε τοποθετήστε τη φόρμα με το κέικ σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε.