Ελλάδα>Κοινωνία

Τι καιρό θα κάνει μέχρι το Πάσχα

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014, με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι εξαιρετικά πιθανές, ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατούν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα βρέξει στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ήδη στη Φλώρινα χιονίζει από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές του νομού.

Ωστόσο, η άνοδος της θερμοκρασίας το μεσημέρι δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για το λιώσιμο του χιονιού. Δεν αποκλείεται, πάντως, νέα πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Πέμπτη και νέα χιονόπτωση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας και την επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μικρής έντασης χιονοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίτερα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Έως και το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε άστατο καιρό σε όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα δυτικά και ανατολικά και διαστήματα ήλιου.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τον νοτιοδυτικό έως τον βορειοδυτικό ορίζοντα.

Αναλυτικότερα:

Μεγάλη Τετάρτη 16-04-2014

Άστατος καιρός με επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν την βορειοδυτική Ελλάδα και μέχρι το μεσημέρι θα επεκταθούν στον κεντρικό και βόρειο κορμό της χώρας. Γενικά στα υπόλοιπα μέρη προβλέπονται ασθενείς βροχές έως μέτριας έντασης και τοπικά ανοίγματα ηλιοφάνειας.

Στα δυτικά όμως τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν καταιγίδες και ίσως χαλαζοπτώσεις σε κάποια σημεία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Στην Αθήνα περιμένουμε αίθριο καιρό με ήλιο και νεφώσεις κατα τόπους έντονες κοντά στους ορεινούς όγκους και την Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός νεφελώδης με βροχές κατα τόπους.

Μεγάλη Πέμπτη 17-04-2014

Άστατος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με βροχές ασθενούς έντασης και διαστήματα ήλιου από την Πίνδο και δυτικότερα καθώς και στα βόρεια και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και ανατολικά.

Ισχυρές βροχές περιμένουμε και στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά και το βράδυ της Μ.Πέμπτης με ξημέρωμα της Μεγάλης Παρασκευής θα έχουμε τοπικά έντονες καταιγίδες ίσως και χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά.

Στην Αθήνα περιμένουμε από νωρίς το πρωί βροχές οι οποίες θα ενταθούν μέχρι το απόγευμα  και ίσως σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ήλιου.

Μεγάλη Παρασκευή 18-04-2014

Άστατος καιρός και την Μ.Παρασκευή με τοπικές βροχές στα δυτικά βόρεια και ανατολικά.

Στα κεντρικά ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ήλιου και συννεφιά (Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη).

Επιδείνωση περιμένουμε από τα δυτικά κυρίως από την Κεφαλονιά και νοτιότερα με βροχές τοπικά έντονες και τοπικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια μέρη, μέτριας έντασης βροχές στην Πελ/ησο από το Αρτεμίσιο και δυτικότερα.

Βροχές μέτριας έντασης περιμένουμε και στα ανατολικά με τοπικές πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην Αθήνα περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με ήλιο και νεφώσεις κατα τόπους. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιά και διαστήματα ήλιου με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα.

Μεγάλο Σάββατο 19-04-2014

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε νωρίς το πρωί σε τμήματα της δυτικής χώρας γρήγορη βελτίωση όμως θα παρουσιάσει ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ήλιου από νωρίς το μεσημέρι, στην κεντρική Ελλάδα από τη Λαμία και νοτιότερα θα έχουμε Ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές.

Ήλιο θα έχουμε τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στην Κρήτη με τοπικά σύννεφα άνευ σημασίας, άστατος καιρός αναμένεται στα βόρεια με τοπικές συννεφιές και ασθενείς βροχές κατα τόπους έως μέτρια έντασης πρόσκαιρες όμως, πιο δριμεία θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου αναμένουμε τοπικές βροχές μέτριας έντασης.

Βροχές μέτριας έντασης περιμένουμε πρόσκαιρά και στα Ανατολικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Στην Αθήνα αναμένουμε βελτιωμένο καιρό με ήλιο και παροδικές νεφώσεις. Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, περιμένουμε ασθενή βροχή κυρίως το μεσημέρι ή το απόγευμα.

Κυριακή του Πάσχα 20-04-2014

Περεταίρω βελτίωση περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα σε όλη τη χώρα με τις βροχές από ότι φαίνεται να αποχωρούν από όλες τις περιοχές με κάποιες εξαιρέσεις.

Πιο αναλυτικά στην κεντρική και νότια χώρα αναμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές σε κάποιες περιοχές χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Στα ανατολικά επίσης αναμένουμε σημαντικά βελτιωμένο καιρό με ηλιοφάνεια και τοπικά σύννεφα.

Στα δυτικά θα έχουμε ηλιοφάνεια με συννεφιές που θα πυκνώσουν ενδεχομένως το μεσημέρι χωρίς να περιμένουμε κάποια βροχή. Οι συννεφιές θα είναι πυκνότερες στα βορειοδυτικά.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας περιμένουμε συννεφιές από το μεσημέρι στις περιοχές της δυτική Μακεδονίας και στις περιοχές κοντά στα βόρεια συνορά μας.

Στις περιοχές κοντά στα σύνορα της Μακεδονίας και της θράκης  ίσως σημειωθούν βροχές από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Ιόνιο από δυτικές κατευθύνσεις και στο Αιγαίο μέτριοι από νότιες νοτιοδυτικές.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, στο weather.gr.