Πολιτική>Εκλογές 2015 Ιανανουαρίου

Μαρτίνος: Μυθεύματα όσα λένε για “κουμπαρά” για την Προεδρική Εκλογή

Νωρίτερα την Τετάρτη κατέθεσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη

Για "μυθεύματα" έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, καταθέτοντας ενώπιον του Εισαγγελέα σχετικά με δημοσίευμα που ανέφερε ότι στη δεξίωση που ακολούθησε του γάμου της κόρης του με τον γιο του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, έγιναν συζητήσεις για "κουμπαρά" ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μαρτίνος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν έπεσαν στην αντίληψη του τέτοιες συζητήσεις.

Για την ερχόμενη εβδομάδα έχει κληθεί ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας περί "χρηματισμού" βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος επί του παρόντος απουσιάζει στο εξωτερικό.

Νωρίτερα την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου κατέθεσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Η κυρία Βούλτεψη εκλήθη, προκειμένου να διευκρινίσει ενώπιον του Εισαγγελέα εάν πράγματι, όπως καταγγέλλεται, είχε υποστηρίξει πως "είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατάθεσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι τέτοια επίσημη δήλωση δεν υπάρχει και το πνεύμα οποιασδήποτε τοποθέτησης ήταν πως "θα βρεθούν 180 ευσυνείδητοι βουλευτές που δε θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες".

Σε δηλώσεις της, μετά την κατάθεσή της, η κυρία Βούλτεψη τόνισε: "Όσοι, με αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία, δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας προσφέρουν ηθική νομιμοποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Όλο αυτό γίνεται για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους".