Ελλάδα>Εκπαίδευση

Πόσοι εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν ανά κατηγορία Περιφερειών

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων επιμόρφωσης 35.300 εκπαιδευτικών έχει εκδώσει ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ προς το ΙΤΥΕ και τα Πανεπιστήμια. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο οι προτάσεις έργων έχουν ως αντικείμενο τα ακόλουθα:

Για την υλοποίηση των πράξεων, θα αξιοποιηθούν ανθρώπινοι πόροι, υποδομές, συστήματα, καθώς και επιστημονικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στις προηγούμενες σχετικές Πράξεις [«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη Διδακτική πράξη», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 (πχ. Μητρώο Επιμορφωτών Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε., Μητρώο Κέντρων Στήριξης Επιμόρφωσης, Μητρώο Κέντρων Πιστοποίησης, Πληροφοριακό Σύστημα Επιμόρφωσης – MIS, Σύστημα Πιστοποίησης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε., Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και σεναρίων Τ.Π.Ε. – ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, περιεχόμενο σπουδών και επιμορφωτικό υλικό)], ενώ θα είναι δυνατή η ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογιών και επιμορφωτικού υλικού για την υποστήριξη μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης.

Το συνολικό ποσό της συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης φθάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο όσον αφορά τους αριθμούς στόχους ανά κατηγορία Περιφερειών αυτοί αποτυπώνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Α.Π 6

Εκπαιδευτικοί που επιμορφώνονται στην αξιοποίηση Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία (συμμετοχές)

Λιγότερο Αναπτυγµένες Περιφέρειες: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα

21.059

Μετάβαση: Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη

5.698

Περισσότερο αναπτυγµένες περιφέρειες: Αττική, Νότιο Αιγαίο

5.547

Α.Π 8

Εκπαιδευτικοί που επιμορφώνονται στην αξιοποίηση Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία (συμμετοχές)

Μετάβαση: Στερεά Ελλάδα

2.260

Α.Π 9

Εκπαιδευτικοί που επιμορφώνονται στην αξιοποίηση Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία (συμμετοχές)

Περισσότερο αναπτυγµένες περιφέρειες: Νότιο Αιγαίο

736

 

Καλόγηρος Βασίλειος