Ελλάδα>Εκπαίδευση

Ενημέρωση από τη ΔΟΕ για τη συνάντηση με τον Τάσο Κουράκη

Αναλυτικό δελτίο τύπου για τη σημερινή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη εξέδωσε η ΔΟΕ. Σε αυτό αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στη σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η συνέχιση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση οδηγεί στη διάλυσή της και κάνει αμφίβολη ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων στη νέα σχολική χρονιά πλήττοντας  (επί της ουσίας) τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ήταν γενικόλογες και δεν περιελάμβαναν καμία δέσμευση.

Συγκεκριμένα, όλα τα σημαντικά ζητήματα που έθεσε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης, δημιουργία οργανικών θέσεων ειδικοτήτων- μετατάξεις, πειθαρχικό δίκαιο, συνταξιοδοτικά θέματα, ειδική αγωγή, προσχολική αγωγή, αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων…)  οι «απαντήσεις» που δόθηκαν ήταν οι παρακάτω:

Ο κλάδος θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση.

 

Από τη Δ.Ο.Ε.