Ελλάδα>Εκπαίδευση

Καταλήψεις και αβεβαιότητα για το εξάμηνο – Κλειστή η Νομική

Παρά την απόφαση του προέδρου της Νομικής, Θ. Φορτσάκη, να ανοίξει τη Σχολή και την προαναγγελία ότι τα μαθήματα θα ξεκινούσαν άμεσα, ομάδα φοιτητών προχώρησε στην κατάληψη του κτιρίου.

Έξω από το κτίριο της Νομικής υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης, που κρατούν τη Σχολή κλειστή. Το εξάμηνο, ούτως ή άλλως, κρέμεται από μια κλωστή και οι εξελίξεις αυτές -καθώς τελούν υπό κατάληψη και άλλες σχολές- κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιτυχία των σχεδίων που έχει εκπονήσει το υπουργείο για 13 πλήρεις εβδομάδες μαθημάτων και άλλες τρεις αφιερωμένες στην εξεταστική περίοδο.

Όλες οι πύλες του Πανεπιστημίου Αθηνών παραμένουν κλειστές το πρωί της Δευτέρας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές, προκειμένου να αποφασίσουν για το εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στα τμήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούν υπό κατάληψη.

Θυμίζουμε ότι την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ωστόσο ότι "παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της".

Μονομερή απόφαση ανοίγματος της Νομικής καταγγέλλουν φοιτητές

Για μονομερή απόφαση ανοίγματος της Νομικής σχολής κάνουν λόγο πολλοί φοιτητές αφού με απόφαση της γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου της σχολής αυτή τελούσε υπό κατάληψη μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με νέες πληροφορίες του news.gr.

Στην τότε απόφασή τους οι φοιτητές ανέφεραν ότι σήμερα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Παράλληλα ήταν γνωστή και η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων για απεργία και στις 9 Δεκεμβρίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση του Προέδρου της σχολής κ. Φορτσάκη ήταν χωρίς αντίκρισμα αφού οι φοιτητές βρήκαν τη σχολή για άλλη μια φορά κλειστή. Πολλοί αναρωτιούνται μήπως πίσω από την απόφαση του κ.Φορτσάκη κρύβεται προσπάθεια για σπάσιμο της απεργίας.

Στη σημερινή γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου θα αποφασιστεί αν η σχολή θα ανοίξει ή θα συνεχιστεί η κατάληψη. Η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλεί τους φοιτητές να πάρουν μέρος στη συνέλευση για να στηρίξουν το πλαίσιο για "Ανοιχτή" σχολή δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις όπως αναφέρεται στο κείμενό-κάλεσμα.