Ελλάδα>Αστυνομικό Δελτίο

Πάνω από 20 κιλά ηρωίνης σε χαμένη βαλίτσα που έφτασε στην Ελλάδα

Δύο άτομα με ποσότητα ηρωίνης που ξεπερνά τα 20 κιλά, συνέλαβαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν 53χρονο Έλληνα κι ένα 40χρονο από το Πακιστάν, που, σύμφωνα με την αστυνομία, αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από το Πακιστάν προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Συνολικά κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 20 κιλών και 500 γραμμαρίων, κατά τις συλλήψεις των δύο ατόμων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα, στις 8 Ιανουαρίου, προερχόμενος από το Καράτσι του Πακιστάν μέσω Αμπού Ντάμπι.

Κατά την άφιξή του είχε δηλώσει απώλεια της αποσκευής του.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην αποσκευή του, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο τέσσερις ημέρες αργότερα, βρέθηκε ποσότητα της ηρωίνης. Την επόμενη μέρα κατά τη διαδικασία παράδοσής της αποσκευής στον ίδιο, σε διαμέρισμα στα Πατήσια, την διεύθυνση του οποίου είχε δηλώσει ως σημείο παραλαβής, συνελήφθη.

Κοντά στο σπίτι συνελήφθη και ο 40χρονος Πακιστανός, συνεργός του σύμφωνα με την αστυνομία, ο οποίος επιτηρούσε το χώρο εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου» για την αποφυγή σύλληψής τους και κατάσχεσης των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.