Ελλάδα

Αναστέλλεται η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές

Διαμαρτύρεται για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ)

Την αναστολή διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους αποφάσισε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ).

Μάλιστα, η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΒΙ με συντριπτική πλειοψηφία, άνω του 90%.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΒΙ:

«Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας “εξετάζουν” σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016(!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος. Η σημερινή απόφαση του Σ.Ε.Ε.ΒΙ. είναι η πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήραμε ποτέ. Και άλλες φορές στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά σε ανεκτά και επιτρεπτά όρια. Σήμερα, όμως, η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και λογικής και –σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί– δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Καθηγητή κ. Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος μας να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».