Ελλάδα

Επέτειος Πολυτεχνείου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Αναλυτικά ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τον 49ο Εορτασμό από την εξέγερση των φοιτητών επί δικτακτορίας

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας αύριο, για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, με την εξέγερση των φοιτητών επί δικτακτορίας υπό τον φόβο να μην δημιουργηθούν επεισόδια. Για το λόγο αυτό και επειδή θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς το Πολυτεχνείο, η ΕΛ.ΑΣ έχει θεσπίσει μέτρα, ώστε να μπορεί να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση. Επί της ουσίας το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν έως την Παρασκευή 18-11-2022, στο κάτωθι οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας, ως εξής:

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων , η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, α έως την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής 18-11-2022, ως εξής:

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων την Πέμπτη 17/11/2022 από 06:00 καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας από 12:00 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων:

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, έως και την Πέμπτη 17-11-2022να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.