Ελλάδα

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο Τρίτη στην Αθήνα

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν από αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, από τις 06:00 ώρα της Τρίτης 15-11-2022 έως την 06:00 ώρα της Παρασκευής 18-11-2022, ως εξής:

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων την Πέμπτη 17/11/2022 από ώρα 06:00, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από ώρα 12:00 της ιδίας μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων:

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, από την Τρίτη 15-11-2022 έως και την Πέμπτη 17-11-2022, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.