Ελλάδα

Κέρκυρα: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο νότιο τμήμα του νησιού – Κάηκε ελαιώνας και δεκάδες στρέμματα δάσους

Οι πυροσβέστες επιχειρούν την πλήρη οριοθέτηση της

Καλύτερα είναι τα πράγματα με την πυρκαγιά την Κέρκυρα, καθώς βρίσκεται σε ύφεση. Η φωτιά ξέσπασε στις 3 μετά το μεσημέρι στη θέση Σπήλαιο του χωριού Χλωμοτιανά στη Νότια Κέρκυρα. Κατέκαψε δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης καθώς και ελαιώνα, ενώ η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω της πυκνής βλάστησης και του δύσβατου της περιοχής.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω και των έντονων ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, που έφταναν τα τέσσερα και με ριπές τα 5 μποφόρ, ενώ τα κοντινότερα σπίτια του χωριού βρισκόντουσαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, μετέδωψσε η ΕΡΤ.

Τελικά λόγω των μεγάλων προσπαθειών των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των εναέριων μέσων περιορίστηκε και μέσα σε δυόμισι περίπου ώρες, και αυτή την ώρα οι πυροσβέστες επιχειρούν την πλήρη οριοθέτηση της.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν σπίτια, ωστόσο κάηκαν δέντρα αλλά και στρέμματα με ελαιώνα. Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ένα αεροσκάφος τύπου PZL, καθώς και δύο υδροπλάνα της πυροσβεστικής.