Ελλάδα

Κορονοϊός – Λύματα: Αύξηση σε Αττική και έξι ακόμα περιοχές – 200% πάνω το ιικό φορτίο στα Ιωάννινα

Αναλυτικά η εικόνα σε 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 7 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου σε σχέση με την εβδομάδα 23 έως 29 Αυγούστου.

Κορονοϊός - Λύματα: Πού σημειώθηκε αύξηση στο ιικό φορτίο και πού μείωση

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+31%), στην Αλεξανδρούπολη (+36%), στη Λάρισα (+37%), στο Ηράκλειο (+74%) και στα Ιωάννινα (+200%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής (+19%) και στον Βόλο (+25%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Θεσσαλονίκη (+4%).

Πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν σε 4 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Καθαρά πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (-64%) και στον Άγιο Νικόλαο (-63%), ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Χανιά (-15%) και στην Πάτρα (-27%).

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε κάθε περιοχή