Ελλάδα

Φωτιά στην Αρκαδία: «Μάχη» να αποτραπεί η επέκταση της πύρινης λαίλαπας στο Μαίναλο

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν να σώσουν το Καστράκι - Αγώνας δρόμου για αντιπυρικές ζώνες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Γορτυνίας στην Αρκαδία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη, να μην επεκταθεί η πύρινη λαίλαπα στο Μαίναλο, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις γύρω από τις περιοχές, Φαναράκι, Καλλιάνι και Καστράκι, με τις φλόγες να απειλούν το τελευταίο, καθώς έχουν φθάσει σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό. Παράλληλα, μηχανήματα έργου έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο όρος Μαίναλο.

Επίσης, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ, ότι «αρκετοί κάτοικοι των οικισμών που έχουν εκκενωθεί προληπτικά, έχουν επιστρέψει στις περιοχές τους και βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης, τόσο στις κατοικημένες περιοχές, όσο και κοντά στο οδικό δίκτυο, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά». Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από τους οικισμούς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «φιλοξενούνται με μέριμνα του δήμου Γορτυνίας σε ξενώνες και στην περιοχή Τρόπαια».

Ακόμη, όπως πρόσθεσε «η περιφέρεια είναι σε συνεννόηση με τον δήμο της Τρίπολης, ώστε, αν χρειαστεί, να φιλοξενηθούν στην πόλη».