Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: Θα δοθεί μάχη όλη τη νύχτα στην Εύβοια

Η ενημέρωση του υφυπουργού για την εξέλιξη των πυρκαγιών

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών έκανε πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς με το μήνυμα να είναι «Η μάχη συνεχίζεται» .

«Με τιτάνια προσπάθεια οι άνθρωποι μάχονται σε όλα τα μέτωπα και έχουν καταφέρει να περιορίσουν τα μέτωπα στην Αττική» τόνισε ο ίδιος. Όσον αφορά την φωτιά στην Εύβοια, είπε πως δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και θα δοθεί μάχη όλη τη νύχτα και πως οι καταστροφές είναι μεγάλες. «Στο νότιο τμήμα η κατάσταση είναι σταθερή. Στο βόρειο τμήμα είναι εξαιρετικά δύσκολη» πρόσθεσε.

«Όλες οι καμένες οι εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες» υπογράμμισε και ενημέρωσε πως αναμένονται δυνάμεις από την Τσεχία, την Γερμανία, την Πολωνία, την Σλοβακία, την Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Πάρνηθα είπε πως: «Η άνιση μάχη αποδίδει σταδιακά μια βελτιωμένη εικόνα. Οι αναζωπυρώσεις ήταν δεκάδες αλλά αντιμετωπίστηκαν. Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές».

Στην συνέχεια τόνισε ότι: «Σε σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε αποφασίστηκε να επιτηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Αττικής περιοχές που βρίσκονται σε ύφεση για τυχόν αναζωπυρώσεις».

Ενημερώνοντας για την Ηλεία και τη Φωκίδα είπε ότι: «είχαμε μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων. Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Η κατάσταση παραμένει όμως δύσκολη».