Ελλάδα

Ταξίδι με πλοίο: Στο «κόκκινο» το λιμάνι του Πειραιά – Ανάρπαστα τα εισιτήρια για Κυκλάδες

Πώς πηγαίνουμε και πώς επιστρέφουμε από τα νησιά

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και σήμερα, Τρίτη (27/07) η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς από νωρίς το πρωί έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές από ταξιδιώτες που περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία.

Οι νέοι φεύγουν για τις διακοπές τους προς τις Κυκλάδες, όπως έδειξε η κάμερα του MEGA. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ άλλοι σκοπεύουν να εμβολιαστούν μόλις γυρίσουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Δεν έχουν σημειωθεί ευτράπελα κατά τη διάρκεια των αυστηρών ελέγχων από το Λιμενικό, καθώς όλοι οι επιβάτες έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα και μπαίνουν στο πλοίο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα περισσότερα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι με πλοίο γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ταξίδι με πλοίο: Πώς πηγαίνουμε και πώς επιστρέφουμε από τα νησιά – Τι γίνεται με τα self test

Όσον αφορά τις μετακινήσεις προς τα νησιά, εξακολουθούν τα ισχύουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν σε νησιά για να επιβιβαστούν στα πλοία καθώς και στα θαλάσσια ταξί, θα πρέπει:

Τι ισχύει για τους ανήλικους

Οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών μπορούν να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Εξαιρούνται:

Πώς επιστρέφουμε από τα νησιά

Όπως, επισημαίνεται, από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία καθώς και στα θαλάσσια ταξί και τις λάντζες από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις:

Για την αποφυγή καθυστερήσεων, παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται στα λιμάνια για την επιβίβασή τους τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.