Ελλάδα

Πάρτι με 17 άτομα στην Αττική – Αναζητείται ο ιδιοκτήτης της οικίας

Δεκαεπτά συλλήψεις την πρώτη ημέρα των νέων περιοριστικών μέτρων

Σε 17 ανήλθαν οι συλλήψεις σε όλη τη χώρα, χθες, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., διοργανώθηκε πάρτι με 17 άτομα σε οικία στην Αττική, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης της οικίας προκειμένου να συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα 63.934 έλεγχοι, από τους οποίους οι 5.160 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 1.612 παραβάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ:

Βεβαιώθηκαν 1.231 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως εξής:

  1. Σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 6 πρόστιμα των 300 ευρώ σε ισάριθμους πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
  2. Σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 8 πρόστιμα των 300 ευρώ σε ισάριθμους πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, όπως άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας.

Επίσης, για ιδιωτικές συναθροίσεις και άλλες συναφείς παραβάσεις, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και βεβαιώθηκαν πρόστιμα ως εξής:

- Στην Αττική:

- Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, το οποίο τελεί σε αναστολή λειτουργίας, καθώς και 8 θαμώνων, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και για τυχερά παίγνια. Επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από 8 πρόστιμα των 300 ευρώ για περιορισμό κίνησης και μη χρήση μάσκας. Επιπλέον, σε άλλους 6 επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ για περιορισμό κίνησης και μη χρήση μάσκας.

- Στη Θεσσαλία, σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, για διοργάνωση συνάθροισης στην αυλή του καταστήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.