Οικονομία

Ξαναζωντανεύει το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα – Ποιοι είναι οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων και ποιοι οι ειδικοί όροι

Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο «παράδοση εκτός»

Ξαναζωντανεύει από αύριο, Δευτέρα, το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, ενώ θα λειτουργήσουν και πάλι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο «παράδοση εκτός» (click away).

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000 και για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή  με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων, μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα, δήλωσαν ότι η επαναφορά του λιανεμπορίου σε λειτουργία χωρίς ραντεβού, σε συνδυασμό με τις χειμερινές τακτικές εκπτώσεις, δίνει ανάσα και μία ακόμα ευκαιρία, ώστε να αποφευχθεί ένα εαρινό κύμα λουκέτων και συνακόλουθα, απωλειών σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας, ενώ υπογράμμισαν ότι είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν υποδειγματικά τους νέους κανόνες.

Σημειώνεται, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι για τους παραβάτες προβλέπεται προσαύξηση προστίμων.

Γενικοί Κανόνες λειτουργίας

Οι ειδικοί όροι λειτουργίας είναι οι εξής:

ΚΤΕΟ

Για τα ΚΤΕΟ προβλέπεται ότι οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας, τα γάντια μιας χρήσεως και η χρήση αντισηπτικού.

Λοιποί ΚΑΔ που εκκινούν τη Δευτέρα

Αρχές επιβολής κυρώσεων

Πληροφορίες - Καταγγελίες: 1520