Ελλάδα

Κορονοϊός: Κλείνουν οι λαϊκές αγορές στη Λάρισα – Σε καραντίνα και ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο

Θα πάρουμε όποια μέτρα είναι αναγκαία για τους Ρομά στη Λάρισα δηλώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε στη Λάρισα, με τα 20 κρούσματα κοροναϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, η οποία από χθες τέθηκε σε καραντίνα, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από σύσκεψη της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε επίσης, ότι θα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του, πως κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Λάρισα, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή». Παράλληλα όπως ανέφερε, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

Αμέσως μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για τον κοροναϊό Σωτήρης Τσιόδρας, επισκέφθηκαν μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό τον οικισμό των Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Εκεί, έγινε ενημέρωση στους κατοίκους για την κατάσταση με την πανδημία και ζητήθηκε η τήρηση των μέτρων ασφαλείας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ομάδα Ρομά αντέδρασε έντονα, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός -όπως είπαν- ότι δεν τέθηκε σε καραντίνα όλος ο οικισμός, παρά μόνο το τμήμα όπου διαβιούν Ρομά, κάνοντας λόγο για στιγματισμό τους. Μάλιστα, υπήρξαν και κάποιοι, που εξέφρασαν την δυσπιστία τους ως προς το αν υφίσταται η ασθένεια.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται στην καθιερωμένη ενημέρωση στις 6:00 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου, ενώ τους συνόδευσε κι ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό