Ελλάδα

Μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες σαν… τουρίστες με τροχόσπιτο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές σε Έβρο και Ροδόπη

Δεν έχει όριο η φαντασία των διακινητών μη νόμιμων μεταναστών, όπως αποδεικνύει η περίπτωση 45χρονου, ο οποίος προσπάθησε να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας από τον Έβρο έξι μη νόμιμους μετανάστες σαν... τουρίστες με τροχόσπιτο.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, σταμάτησαν για έλεγχο στην εθνική οδό Ορμενίου–Αρδανίου αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος αλλοδαπός. Όπως διαπίστωσαν, οι... τουρίστες στο τροχόσπιτο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μη νόμιμοι μετανάστες και προχώρησαν στη σύλληψη του 45χρονου.

Σε άλλη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Δαδιάς–Γιαννούλη, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν 21χρονο αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονος αλλοδαπός και μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν οι δύο διακινητές, καθώς και οι μη νόμιμοι μετανάστες.

Τέλος, σε μία ακόμη περίπτωση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής–Ξάνθης 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον διακινητή να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ενώ σε κοντινή απόσταση παρακείμενης οδού εντόπισαν τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως προέκυψε, ο 21χρονος είχε αποβιβάσει λίγο πριν τον έλεγχο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαπών.