Ελλάδα

Τραγωδία με τουρίστα που έκανε κατάδυση στην Καλλιθέα της Ρόδου

Παραθέριζε στο νησί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές ενός Ινδού τουρίστα στη Ρόδο, ο οποίος άφησε την τελευτία του πνοή πραγματοποιώντας κατάδυση στην θαλλάσια περιοχή της Καλλιθέας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική», τον άτυχο άνδρα που παραθέριζε με την γυναίκα του και τα παιδιά του στο νησί, έβγαλαν από τη θάλασσα άλλα μέλη της καταδυτικής ομάδας που συμμετείχε, όπου και τον βοήθησαν να αποβάλει όλο το νερό που εισρόφησε, ενώ είχε ακόμα τις αισθήσεις του. Δυστυχώς όμως, λίγα λεπτά πρίν φθάσουν διασώστες του ΕΚΑΒ, έχασε τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, κατέληξε.

Στο σημείο έφθασαν άμεσα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να βοηθήσουν στην ανάσυρση του από την βραχώδη περιοχή, απ' όπου αναγκάστηκαν οι υπεύθυνοι της καταδυτικής ομάδας να τον βγάλουν από την θάλασσα, ώστε να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες άμεσα. Τελικά ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με σκάφος στον προβλήτα των Πηγών της Καλλιθέας, αφού ήταν αδύνατη η μεταφορά του από τα βράχια.

Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν επίσης άνδρες της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ και του Λιμενικού Σώματος. Έρευνα για τα αίτια του θλιβερού συμβάντος διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.