Ελλάδα

Κρατούμενος βρέθηκε κρεμασμένος στο Λιμεναρχείο Ελευσίνας

Είχε απαγχονιστεί με αυτοσχέδιο βρόγχο από σεντόνι στις τουαλέτες των κρατητηρίων

Νεκρός στο κρατητήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, έχοντας αυτοσχέδιο βρόγχο από σεντόνι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του και δεμένο από σωλήνα στον τοίχο, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 52χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί για ασέλγεια σε βάρος μίας 41χρονης και μίας ανήλικης.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 41χρονη κατήγγειλε στο Λιμεναρχείο, ότι ενώ βρισκόταν καθισμένη σε τοιχίο επί της οδού Κανελλοπούλου στην Ελευσίνα, άγνωστος την πλησίασε και προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ο δράστης απομακρύνθηκε από το σημείο με ποδήλατο. Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής διενέργησαν αναζητήσεις του δράστη και λίγο αργότερα προσήχθη στο Λιμεναρχείο ο 52χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την παθούσα και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, ανήλικη μαθήτρια συνοδεία του κηδεμόνα της κλήθηκε στο Λιμεναρχείο, όπου αναγνώρισε τον δράστη, ο οποίος είχε προβεί σε ανάλογες πράξεις σε βάρος της στις 18 Ιουλίου επί της οδού Αγαθούς στην Ελευσίνα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα μαχαίρι που ευρέθη εντός μίας μαύρης τσάντας που κατείχε ο δράστης, καθώς και το ποδήλατο που χρησιμοποίησε ως όχημα διαφυγής.

Επίσης, παραγγέλθηκε Ιατροδικαστική Πραγματογνωμοσύνη για την 41χρονη παθούσα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και πραγματοποιήθηκε λήψη γενετικού υλικού από τον δράστη. Σήμερα το πρωί ωστόσο, όταν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εισήλθαν στο χώρο προσωρινής κράτησης του Λιμεναρχείου, για να παραλάβουν τον 52χρονο, προκειμένου να προσαχθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι ο κρατούμενος είχε απαγχονιστεί στην τουαλέτα εντός του χώρου προσωρινής κράτησης.

Άμεσα ο 52χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.