Ελλάδα

Χρυσοθήρες έσκαψαν ακόμη και στο… ιερό εκκλησίας

Διέρρηξαν τον ναό και έκαναν κανονική ανασκαφή αφήνοντας πίσω τους μια τρύπα

Δεν είχαν τον Θεό τους οι «χρυσοθήρες» στη Φθιώτιδα, που έσκαψαν ακόμη και μέσα στο ιερό της εκκλησίας, για να βρουν κρυμμένο θησαυρό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, το παράδοξο συμβάν έλαβε χώρα σε ναό στην Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Αμφίκλειας–Ελάτειας. Χθες το πρωί ο παπάς του χωριού άνοιξε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και βρέθηκε μπροστά σε μια τρύπα, την οποία είχαν αφήσει πίσω τους οι χρυσοθήρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δράστες παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας, για να εισέρθουν στο εσωτερικό της, πιθανότατα το βράδυ της Δευτέρας ξημερώνοντας Τρίτη, μιας και ο παπάς ήταν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας στο ναό. Οι πληροφορίες τους για λίρες ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα θαμμένα στον ιστορικό ναό, τους έφεραν στο ιερό του, όπου και έκαναν κανονικά ανασκαφή, με άγνωστα αποτελέσματα.

Σύμφωνα πάντως με τον ιερέα, δεν άγγιξαν κάτι άλλο από την εκκλησία και έφυγαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία, που διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.