Ελλάδα

Ξεκίνησε η υποβολή δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2019

Η διαδικασία λήγει στις 29 Μαρτίου

Ξεκίνησε από σήμερα η διαδικασία υποβολής αίτησης-δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου, εν αναμονή της τελικής μορφής του μηχανογραφικού, που θα προκύψει μετά τις τελευταίες συγχωνεύσεις ΑΕΙ με ΤΕΙ, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο αναμενόμενο νομοσχέδιο για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση-δήλωση. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση-δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή τους, είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό τους. Στη συνέχεια θα συμπληρώνουν την αίτηση-δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχονται στο λύκειό τους, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr) στον σύνδεσμο «Eξετάσεις», έχουν αναρτηθεί τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης, καθώς επίσης και οι σχετικές εγκύκλιοι, που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Υπενθυμίζεται, ότι όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά, κατά περίπτωση, πρέπει έως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο λύκειό τους.

Στην ίδια προθεσμία, οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα τρία Μουσικά Τμήματα με τη νέα διαδικασία εισαγωγής (Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), εκτός από την αίτηση-δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει να υποβάλουν και σχετική αίτηση-υπεύθυνη Δήλωση για τα τρία Μουσικά Τμήματα.