Sports

Euroleague: Κυρίαρχος ξανά (77-70) ο Ολυμπιακός με την Μπαρτσελόνα

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το στραπάτσο από στο Μιλάνο και το παραλίγο σοκ στη Ρόδο βρήκαν τον καλό τους εαυτό

Ο Ολυμπιακός βρήκε -ευτυχώς- τον καλό του εαυτό μετά την ήττα με 21 πόντους στο Μιλάνο και την νίκη-θρίλερ επί του Κολοσσού στη Ρόδο και επκράτησε για δεύτερη φορά της Μπαρτσελόνα (77-70) στην Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» καρδιοχτύπησαν τους οπαδούς τους στο 1ο δεκάλεπτο, όταν βρέθηκαν πίσω με 11-20, ωστόσο στο 2ο δεκάλεπτο επανέφεραν τις ισορροπίες, πηγαίνιοντας στα αποδυτήρια με ισχνό προβάδισμα 2 πόντων (29-27). Η έναρξη της δεύτερης περιόδου βρήκε πιο βελτιωμένο τον Ολυμπιακό στην επίθεση, όπου επικρατούσε πολυφωνία, καθώς ο Βεζένκοφ έμενε άσφαιρος και η τρίτη περίοδος έληξε με 50-45 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος, ωστόσο η Μπαρτσελόνα να βρίσκει λύσεις και να ακολουθεί στο σκορ. Στα τελευταία λεπτά ωστόσο οι διαδοχικές αλλαγές του Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το πεδίο δράση των αντιπάλων κοντά στο καλάθι και παράλληλα να μη βρίσκουν με ευκολία το ελεύθερο σουτ. Το τρίποντο του Βεζένκοφ έκανε το 70-63 δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και αποτέλεσε εφαλτήριο νίκης η οποία ήρθε με 77-70.