Sports

Euro 2020: Στους ημιτελικούς με την ψυχή στο στόμα η Ισπανία

Οι Ίβηρες επικράτησαν 3-1 στα πέναλτι της Ελβετίας μετά το 1-1 στα 120 λεπτά αγώνα

Η Ελβετία αφού απέκλεισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία από τους "8" του Euro 2020, αποδείχθηκε πολύ σκληρή και για την Ισπανία.

Για τους Ίβηρες το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού μόλις στο 8ο λεπτό ο Άλμπα Άλμπα σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Ζακάρια και να καταλήγει στα δίχτυα του Ζόμερ. Αυτή ήταν η μόνη φορά που παραβιάστηκε η εστία του Ελβετού τερματοφύλακα, ο οποίος στη συνέχεια κατέβασε ρολά στους Ισπανούς επιθετικούς.

Η Ισπανία έψαχνε απεγνωσμένα το δεύτερο γκολ, αλλά πότε οι επιθετικοί της δεν σημάδευαν σωστά και πότε ο Ζόμερ δήλωνε παρών, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Στο 68΄ ήρθε η ψυχρολουσία μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Ισπανίας, με τον Φρόιλερ να κλέβει την μπάλα και με πάσα πάρε-βάλε στον Σακίρι η Ελβετία ισοφάρισε και παρά τις προσπάθειες των Ισπανών, κράτησε το 1-1 μέχρι το τέλος του 90λεπτου, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα από το 77΄ όγω αποβολής του Φρόιλερ.

Οι Ελβετοί ανταπεξήλθαν στην τρομακτική πίεση που δέχθηκαν στην παράταση, με τον τερματοφύλακα Ζόμερ να αναδεικνύεται σε πολυτιμότερο παίκτη και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι με πρώτους τους Ισπανούς: