Sports

Κύπελλο Ελλάδος: Στα ημιτελικά με ανατροπή ο Ολυμπιακός, 3-2 τη Λαμία

Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη μαχητική Λαμία που έπαιζε με 10 παίκτες στην επανάληψη

Το γκολ της Λαμίας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ταρακούνησε τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι στην επανάληψη σκόραραν τρεις φορές και επικράτησαν της Λαμίας με 3-2, σφραγίζοντας την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 44' με προβολή του Αντέτζο. Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Χασάν στο 60' για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Σισέ στο 72' και στο 77'. Στο 90' η Λαμία μείωσε σε 3-2 με πέναλτι του Βιγιάλμπα, δίνοντας χαρακτήρα «θρίλερ» στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός στο α' μέρος δεν ήταν καλός και ουσιαστικός μεσοεπιθετικά και αυτό το πλήρωσε. Ειδικά δε με την μεγάλη χαμένη φάση του Χασάν στο 7' όπου ο Αιγύπτιος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα έξω. Ο Ολυμπιακός είχε και άλλες χαμένες φάσεις όπως με Μασούρα και με Φορτούνη, όμως η Λαμία που ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά και τακτικά βρήκε το γκολ από φάουλ λίγο πριν την λήξη του α' μέρους. Ο Τιρόνε στο 44' το εκτέλεσε, η άμυνα αδράνησε και ο Αντέτζο με προβολή σκόραρε με τον Αλέν να βρίσκει την μπάλα με το σώμα αλλά να μην μπορεί να την σταματήσει για να γίνει έτσι το 0-1. Από τον Ολυμπιακό ζήτησαν χέρι - πέναλτι λίγο πριν το 37' πάνω στον Ασίγκμπα. Πέφτοντας κάτω φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι όμως διαιτητής και VAR έδειξαν παίζετε.

Ο Μαρτίνς ανέλαβε γρήγορα δράση μετά την προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού στο α' μέρος. Έβαλε στον αγώνα τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Η είσοδος του Γάλλου του άλλαξε το ματς. Αφού ο Βαλμπουενά είχε και μεγάλη φάση στο 57' με ψαλιδάκι στο 60' μετά από κόρνερ του και κεφαλιά του Χασάν έγινε το 1-1. Στο 61' αποβλήθηκε ο Ρόμανιτς με 2η κίτρινη για θέατρο και μετά η Λαμία δεν άντεξε άλλο.

Στο 72' ο Παπέ Σισέ βρήκε δίχτυα μετά από σέντρα - διαβήτη του Βαλμπουενά και ενώ τον είχε χάσει ο Αντέτζο. Στην συνέχεια ο Χασάν είχε δοκάρι και στο 77' ήρθε το 3-1 με τον Παπέ Σισέ. Φάουλ που έκανε ο Βαλμπουενά και ο Σισέ πήρε κεφαλιά που βρήκε στον Ασίγκμπα και μετά στο δοκάρι για να μπει γκολ για το 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Σεμέδο, Καμαρά, Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Μασούρας (46' Ελ Αραμπί), Τσιμίκας, Λοβέρα (46' Βαλμπουενά), Σισέ, Γκασπάρ και Χασάν (78' Μορ).
ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Νιασέ, Βασιλόγιαννης (75' Βιγιάλμπα), Τιρόν - Τιρόνε (64' Σκόνδρας), Καραμάνος (64' Σασί), Ρόμανιτς, Βάντερσον, Ασίγκμπα και Μπουλούλης.

πηγή: gazzetta.gr