Sports

Έτοιμοι οι «μονομάχοι» για τον αγγλικό «εμφύλιο» του Europa League

Τσέλσι και Άρσεναλ απόψε στις 22.00 στον τελικό στο Μπακού

Απομένουν λίγες ώρες για τον αποψινό μεγάλο τελικό του Europa League (22.00), που θα έχει άρωμα Λονδίνου, καθώς αναμετρώνται δύο συμπολίτισσες, η Τσέλσι και η Άρσεναλ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν.

Η επιλογή της έδρας σήκωσε μεγάλη συζήτηση και αμφισβήτηση από τους οπαδούς των δύο φιναλίστ, τόσο για το κόστος των εισιτηρίων και των αεροπορικών όσο και για τον προορισμό καθεαυτόν.

Οι προπονητές των δύο αντιπάλων παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι για την αποψινή αναμέτρηση ενώ μίλησαν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι, τεχνικός της Τσέλσι, στάθηκε στην κατάσταση του Καντέ και την ενδεχόμενη απουσία του:

«Είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο το Σάββατο. Δεν είναι κάτι σοβαρό, είναι πρόβλημα τριών τεσσάρων ημερών. Το προσπαθούμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω. Χθες ήταν 60/40 να μην παίξει, σήμερα είναι καλύτερα και θα πω 50/50. Θα είναι μεγάλη απουσία αν δεν παίξει. Θα έχουμε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή με τρεις παίκτες για τρεις θέσεις. Θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν δεν παίξει ο Καντέ. Είναι ο μόνος αμυντικός χαφ που έχουμε.

Μίλησε επίσης για τους φιλάθλους που δεν ταξίδεψαν στο Μπακού ενώ ρωτήθηκε και για το αν θεωρεί το σημερινό ματς το σημαντικότερο της καριέρας του:

«Δεν ξέρω τι να πω για αυτό, πρέπει να ρωτήσετε την UEFA και τις ομάδες. Είμαι πολύ απογοητευμένος, θέλουμε τους οπαδούς μας δίπλα μας. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για εμάς και για εκείνους.

Δεν ξέρω, τα συναισθήματα ενός προπονητή είναι διαφορετικά από τα μίντια. Για τα μίντια, ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο ματς της ζωής μου. Για μένα ίσως όχι. Ίσως για μένα να ήταν πιο σημαντικό ένα ματς στη SerieB».

Τέλος αναφέρθηκε και στον μεγάλο σταρ των «Μπλε», Εντέν Αζάρ: «Είναι ικανοποίηση να τον έχεις στα ματς, πρόβλημα όμως στην προπόνηση. Είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην Ευρώπη αλλά μπορεί να βελτιωθεί. Είναι πρόβλημα στην προπόνηση γιατί κάποιες φορές τα βρίσκει όλα πολύ εύκολα και βαριέται».

«Θέλουμε το 100% από όλους»

Η Άρσεναλ έχει και ένα επιπλέον κίνητρο για το αποψινό ματς καθώς με κατάκτηση του τίτλου, θα κερδίσει τη συμμετοχή της στο προσεχές Champions League. Ο προπονητής της ομάδας, Γιουνάι Έμερι στάθηκε στο γεγονός ότι πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι του Τσεχ, τον στόχο των «κανονιέρηδων» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Αρσέν Βενγκέρ:

«Αισθάνομαι όμορφα, δεν μπορώ να νικήσω δεν μπορώ να χάσω, απλώς πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά μου. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο, που είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς.  Είτε παίξει είτε όχι ο Τσεχ, σίγουρα θα κάνουμε κάτι σπέσιαλ γι' αυτόν. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και εξαιρετικός άνθρωπος.

Θέλαμε να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε μέσω του πρωταθλήματος είτε μέσω του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ και αύριο είναι η ευκαιρία μας. Και οι δύο ομάδες έχουν καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές. Παλέψαμε για να φτάσουμε εδώ και θέλω να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η Τσέλσι κατέκτησε αυτόν τον τίτλο χωρίς τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Μπενίτες στον πάγκο. Νούμερο ένα στόχος είναι ο τίτλος.

Είναι φανταστικό αυτό που έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ για το κλαμπ. Μας έβαλε σε μια νέα ποδοσφαιρική κουλτούρα και αυτό είναι που θέλω να κρατήσω. Μιλήσαμε όταν ανέλαβα και έμαθα πολλά απο αυτόν. Θέλω να βοηθήσω την Άρσεναλ να κατακτήσει όλους τους στόχους της, αρχής γενομένης από το αυριανό κύπελλο. Θέλω να είναι στη δεκάδα των καλύτερων ομάδων παγκοσμίως. Οι παίκτες πρέπει να ξέρουν ότι είναι ιδιάιτερο το αυριανό παιχνίδι και θέλουμε το 100% από όλους».

Καταλήγοντας μίλησε και για τους φίλους της ομάδας και την στήριξή τους:

«Σε αυτό το φανταστικό στάδιο αλλά και στην Αγγλία θα υπάρχουν χιλιάδες οπαδοί που θα μας υποστηρίζουν. Και η Τσέλσι και εμείς θα έχουμε την υποστήριξη που μας πρέπει. Παίζουμε και για τους οπαδούς μας, όσο μακριά κι αν βρίσκονται».