Λονδίνο: Από τα πιο ακριβά ταξίδια στον κόσμο

Είναι μία από τις πιο ακριβές πρωτεύουσες της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου. Τώρα, το Λονδίνο ξεχωρίζει και για μία ακόμη «ακριβή πρωτιά». Αυτή της πιο ακριβής πρωτεύουσας για διαμονή στην Ευρώπη.

Η μέση τιμή για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην αγγλική πρωτεύουσα ανέρχεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, σε 126 λίρες Αγγλίας (περίπου 170 ευρώ).

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι τιμές των ξενοδοχείων στο Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 16,1%, αφήνοντας πίσω ακόμη και τη Ζυρίχη της Ελβετίας (περίπου 150 ευρώ τη βραδιά κατά μέσο όρο).

Η άνοδος αυτή στις τιμές αποδίδεται εν μέρει στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και την αύξηση της ευημερίας στην Άπω Ανατολή, απ’ όπου προέρχεται μεγάλο ποσοστό των ταξιδιωτών αναψυχής και επαγγελματιών που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο και το Λονδίνο ειδικότερα.

Στην τρίτη θέση των πιο ακριβών πόλεων για διαμονή σε ξενοδοχείο της Ευρώπης έρχεται το Παρίσι με μέσο όρο ανά διανυκτέρευση τα 140 ευρώ περίπου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Νέα Υόρκη είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων, με τις τιμές για ένα μέσο δωμάτιο να κυμαίνονται περίπου στα 210 ευρώ τη βραδιά. Ακολουθεί η Ουάσινγκτον με 175 ευρώ και το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία με 172 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο.

Τον περασμένο Ιούνη, το Λονδίνο είχε «κατακτήσει» και τον τίτλο του πιο ακριβού «city-break» προορισμού στον κόσμο ολόκληρο, αφήνοντας πίσω του πόλεις όπως το Σίδνεϊ, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, η Στοκχόλμη, η Ζυρίχη και το Όσλο.