Πώς ένα άγνωστο χωριό της Ινδονησίας έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο

Οι επισκέπτες καταφθάνουν στο χωριό για να το φωτογραφήσουν ή να φωτογραφηθούν μπροστά από ένα πολύχρωμο κτίριο

Το Kampung Pelangi δεν ήταν ο ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός, αλλά μετά από πολύχρωμη αναμόρφωση οι επισκέπτες συρρέουν στο χωριό της Ινδονησίας που βρίσκεται στην περιοχή Randusari στην κεντρική Ιάβα.

Οι τοπικές αρχές επένδυσαν περίπου 300 εκ. ρούπιες (περίπου 29.000 δολ.) για να βάψουν συνολικά 233 κτίσματα στα χρώματα του ουράνιου τόξου με την ελπίδα να μετατρέψουν το χωριό σε πόλο έλξης τουριστών, σύμφωνα με το Lonely Planet.

Το αποτέλεσμα ήταν καρδιές, πολύχρωμες σημαίες, σχέδια πουά, γεωμετρικές δημιουργίες στους εξωτερικούς τοίχους, στις σκάλες και στις στέγες σπιτιών. Κάθε σπίτι βάφτηκε με τουλάχιστον τρία διαφορετικά χρώματα. Είναι εκπληκτικό αυτό που μπορούν να κάνουν τα χρώματα.

Οι επισκέπτες καταφθάνουν στο χωριό για να το φωτογραφήσουν ή να φωτογραφηθούν μπροστά από ένα πολύχρωμο κτίριο.

Η τοπική οικονομία άρχισε να ανθεί, καθώς οι ντόπιοι πουλούν σουβενίρ και φαγητό στους τουρίστες και οι αρχές σκοπεύουν να επεκτείνουν τα έργα καλλωπισμού σε ακόμη περισσότερα σπίτια.

Το σχέδιο αναμόρφωσης του Kampung Pelangi, το οποίο ολοκληρώθηκε σε έναν μήνα, τον Απρίλιο, βασίστηκε στην ιδέα του 54χρονου δάσκαλου Slamet Widodo, ο οποίος άκουσε για παρόμοιες ιστορίες επιτυχίας στην Ασία. Εκτός από τους κατοίκους ο ίδιος ο δήμαρχος, έπιασε τα πινέλα και χρωμάτισε τοίχους.

Σύμφωνα με τον Lonely Planet, το παράδειγμα του Kampung Pelangi ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στη βελτίωση της κοινότητας τους. Στο Instagram στο hash tag #kampungpelangi υπάρχουν ήδη περίπου 3.000 αναρτήσεις.