Επτά ταξίδια για τον Ιούνιο!

Το καλοκαίρι ξεκινά και τα όνειρα για την πρώτη σας απόδραση θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα! Ο Ιούνιος σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και σε κάθε σημείο του κόσμου, που ο καιρός είναι ζεστός σας υπόσχεται την έναρξη ενός καλοκαιριού, που θα σας μείνει αξέχαστο.

Αναζητάτε την περιπέτεια, δημοφιλή φεστιβάλ ή ρομαντικές περιπλανήσεις; Οι συντάκτες του Lonely Planet μοιράζονται μαζί μας τις καλύτερες προτάσεις. Βρείτε την ιδανική για εσάς!

Ναμίμπια

Ο αέρας της ερήμου γίνεται πιο δροσερός πάνω από τη Ναμίμπια, τον Ιούνιο, κάτι που θα σας εξασφαλίσει ευχάριστες θερμοκρασίες την ημέρα και ξάστερο ουρανό τις νύχτες. Απολαύστε τα αστέρια με την ανεμπόδιστη θέα του ουρανού να αποδεικνύει γιατί ο Γαλαξίας ονομάστηκε έτσι.

Το δροσερό κλίμα κάνει, ακόμα, τον Ιούνιο έναν από τους λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια του οποίου οι πεζοπόροι μπορούν να διασχίσουν το μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου, το River Fish.

Η 85 χιλιομέτρων πολυήμερη διαδρομή κατά μήκος αυτού του ρήγματος με βάθος 550 μέτρα και μήκος 27 χιλιόμετρα είναι μια από τις πιο απαιτητικές και ταυτόχρονα συναρπαστικές της Αφρικής. Η ανάβαση στην κορυφή αμμόλοφων στο Sossusvlei, είναι επίσης πολύ πιο ευχάριστη σε μέτριες θερμοκρασίες.

Παραδόξως, παρά την πτώση της θερμοκρασίας, ο αέρας και το τοπίο ξηραίνονται, τον Ιούνιο, κάτι που αναγκάζει τα άγρια ζώα να συναθροίζονται γύρω από τις ολοένα και μικρότερες πηγές νερού.

Στο Εθνικό Πάρκο Etosha θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ελέφαντες, ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, ύαινες, λιοντάρια, ζέβρες και δεκάδες άλλα είδη να σβήνουν τη δίψα τους.

Sarawak, Βόρνεο, Μαλαισία

Συμπίπτοντας με την έναρξη της εποχής της ξηρασίας, ο Ιούνιος υποδέχεται το πιο σημαντικό φεστιβάλ του Sarawak. Γεμάτο από αρχαίες αυτόχθονες παραδόσεις, το Φεστιβάλ Gawai Dayak περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανοιχτές πόρτες στα κτίσματα longhouse κατά τη διάρκεια της συγκομιδής του ρυζιού, με τους επισκέπτες να καλούνται συχνά να συμμετάσχουν σε παραδοσιακούς χορούς ή τουλάχιστον να δοκιμάσουν rice wine (αλκοολούχο ποτό από ρύζι) με τους ντόπιους.

Κι ενώ το Gawai Dayak προσφέρει την καλύτερη παραδοσιακή "γεύση" του νησιού Βόρνεο η μειωμένη υγρασία και βροχόπτωση προσφέρουν επίσης την ιδανική ευκαιρία για περιήγηση στους διάσημους χώρους πρασίνου της περιοχής.

Από το Κέντρο Άγριας Ζωής Semenggoh, όπου θα δείτε ουρακοτάγκους υπό εξαφάνιση, έως το μαγευτικά δασώδες Εθνικό Πάρκο του Bako, ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να εντοπίσετε πιθήκους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η Kuching, η πιο κομψή πόλη στο Βόρνεο θα γίνει η ιδανική βάση για να διοργανώσετε τις περιπετειώδεις αποδράσεις σας.

Salvador de Bahia, Βραζιλία

Αν έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Ιούνιο, περάστε μερικές ημέρες απολαμβάνοντας τις εικόνες και τους ήχους του Σαλβαδόρ, στο οποίο θα ανακαλύψετε ένα μείγμα αφρικάνικου, πορτογαλικού και νοτιοαφρικάνικου πολιτισμού.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρώτη πρωτεύουσα του πορτογαλικού Νέου Κόσμου, το Σαλβαδόρ συνδυάζει μοναδικά την πολύχρωμα αποικιακή αρχιτεκτονική, με τις εντυπωσιακές εκκλησίες και του λιθόστρωτους δρόμους, που χρησιμοποιούνται ως σκηνικό για τελετές της θρησκείας Candomblé τελετές, αλλά και μαθήματα capoeira, με τον μεθυστικό ρυθμό των αφρο -βραζιλιάνικων κρουστών.

Από τις 10 Ιουνίου και μετά μπορείτε να διασκεδάσετε σε ένα από τα φεστιβάλ της περιοχής, όπως την Γιορτή του Αγίου Αντωνίου (Festa de Santo Antonio), όπου νέες γυναίκες προσεύχονται στον προστάτη άγιο του γάμου με την ελπίδα να βρουν συζύγους.

Μην χάσετε ακόμα τα Terreiro de Jesus, Igreja e Convento São Francisco ή το ζωντανό ιστορικό κέντρο Pelourinho, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ακριβώς έξω από Σαλβαδόρ, θαυμάστε το μεγαλείο του Ατλαντικού Ωκεανού στην παραλία Praia Porto da Barra.

Μακάο

Με εορταστική διάθεση υποδέχεται τον Ιούνιο το Μακάο, όπου οι γιορτές και τα πανηγύρια αφθονούν. Η αποικιακή ιστορία του Μακάο έχει οδηγήσει σε μια μεθυστική ανάμειξη παραδόσεων και των θρησκειών, όπως το Φεστιβάλ Dragon Boat στις 2 Ιουνίου, όπου ομάδες κωπηλασίας διασχίζοτν τη λίμνη Nam Van, με περίτεχνα διακοσμημένες βάρκες, σε σχήμα δράκου.

Λέγεται ότι το Μακάο έχει το σχήμα του λωτού, γεγονός που γιορτάζεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Lotus Flower, από τις 14 έως τις 22 Ιουνίου, όταν οι δρόμοι και οι ναοί ξεχειλίζουν από πολύχρωμα άνθη λωτού.

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί, επίσης, τη γιορτή Na Tcha στις 15 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή, ομίχλη από θυμιάματα αναδύεται μέσα από τους δρόμους, καθώς ένα άγαλμα του Na Tcha, του ταοϊστικού θεού της προστασίας, παρελαύνει με χορευτές, οι οποίοι χτυπούν τύμπανα και κύμβαλα.

Η παρέλαση ξεκινά από το Ναό του Na Tcha στο παλιό Μακάο και καταλήγει στα απομακρυσμένα νησιά Taipa και Coloane.

The Lycian Way, Τουρκία

Η Τούρκικη Ριβιέρα έχει υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούνιο, αλλά ο ήλιος δεν είναι ακόμα τόσο δυνατός. Ακολουθήστε με τα πόδια τμήματα του μήκους 500 χιλιομέτρων Lycian Way, μέσα από αρχαία ερείπια, πευκοδάση και θαυμάσιες παραλίες με άμμο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ανθεκτικά παπούτσια για περπάτημα.

Θα βρείτε κάμπινγκ καθ 'οδόν, αλλά και πόλεις, που θα γίνουν η βάση σας για ημερήσιες εκδρομές. Το Ölüdeniz είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, με απότομες διαδρομές από πολυτελή ξενοδοχεία στην παρθένα Κοιλάδα των Πεταλούδων και την αμμώδη παραλία της.

Νοτιότερα κατά μήκος της ακτής, η πόλη Patara μπορεί να διεκδικήσει τη μεγαλύτερη αδιάλειπτη παραλία της Τουρκίας, καθώς και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία και ερείπια.

Αν αναζητάτε την άνεση το Kalkan έχει μερικές από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικού Korsan Fish Terrace.

Σικάγο, ΗΠΑ

Η πόλη του Σικάγο είναι σε πλήρη άνθηση. Με λαμπερούς νέους ουρανοξύστες, εγκαίνια πολυτελών ξενοδοχείων και μια γαστρονομική επανάσταση σε εξέλιξη, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από αυτή για να επισκεφθείτε την Πόλη των Ανέμων. Μετά από έναν από τους χειρότερους χειμώνες, οι ντόπιοι ανυπομονούν για την έλευση του καλοκαιριού, που θα είναι γεμάτο εκδηλώσεις.

Υπάρχουν φεστιβάλ για όλα τα γούστα τον Ιούνιο, λογοτεχνίας, κωμωδίας, αλλά το Blues Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου είναι ένα από αυτά που δεν πρέπει να χάσετε. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δωρεάν φεστιβάλ blues του κόσμου, με τέσσερις ημέρες αφιερωμένες στη μουσική, που έκανε την πόλη διάσημη.

Το 2014 είναι επίσης το έτος εορτασμού για του πολίτες της πόλης Chicagoan, καθώς το Wrigley Field, ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπημένα πάρκα μπέιζμπολ της Αμερικής, συμπλήρωσε τα 100. Το πάρκο θα φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις και αγώνες.

Δεν υπάρχει, λοιπόν καλύτερη εποχή για να κλείσετε ένα εισιτήριο, να καθίσετε στις κερκίδες με ένα hot dog στο χέρι και να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των Chicago Cubs να σπάσουν το ρεκόρ ηττών τους.

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Ο Ιούνιος είναι μια φανταστική στιγμή για να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Κροατίας Ζάγκρεμπ. Ο ζεστός καιρός, με μέση θερμοκρασία τους 25 ° C, πεζοδρόμια γεμάτα καφετέρειες και φεστιβάλ να γεμίζουν τους δρόμους με κόσμο που διασκεδάζει.

Το Cest is D'Best υποδέχεται καλλιτέχνεςδρόμου από όλο τον κόσμο, μετατρέποντας την πόλη σε ένα τεράστιο τσίρκο από τις 5 έως τι; 11 Ιούνιο, ενώ το Ljeto na Strosu, που πραγματοποιείται από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, μετατρέπει έναν καταπράσινο κεντρικό δρόμο σε ένα ιδιόμορφο πολιτιστικό κέντρο με υπαίθριο κινηματογράφο, συναυλίες και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Κροατίας, το INmusic (inmusicfestival.com), είναι ένα τριήμερο εκδηλώσεων δίπλα στη λίμνη, που προσελκύει μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών από τις 23 έως τι 25 Ινουνίου. Μερικά από τα πιο γνωστά φετινά ονόματα είναι αυτά του βραβευμένου με Grammy συγκροτήματος, Black Keys και των θρυλικών Pixies.

Τα εισιτήρια είναι πολύ οικονομικά (μόλις 48 € για τις τρεις ημέρες ή € 69 συμπεριλαμβανομένου του camping), οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές (μαθήματα γιόγκα, κολύμπι, δωρεάν Wi-Fi και ντους με ζεστό νερό) και η τοποθεσία δίπλα στη λίμνη Jarun είναι κοντά στο κέντρο της πόλης.