2013: Η Χρονιά του Φιδιού

Στις 10 Φεβρουαρίου εορτάζεται φέτος η Κινέζικη πρωτοχρονιά και το 2013 είναι η Χρονιά του Φιδιού!

Στην Κίνα αλλά και σε ολόκληρη την Ασία οι εορτασμοί θα είναι μεγάλοι, ενώ στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Στην Κίνα οι γιορτές θα διαρκέσουν 15 ημέρες, ενώ στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη ατμόσφαιρα είναι ήδη εορταστική. Μάλιστα στη Μαλαισία, οι νέοι και οι νέες συρρέουν στα ποτάμια και μέσω μιας ιδιότυπης τελετής φλερτάρουν μεταξύ τους.

Τρεις ολόκληρες μέρες κρατούν οι δημόσιες εκδηλώσεις και στο Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και τη Νότια Κορέα με πυροτεχνήματα, χορούς και γλέντια, ενώ τα καταστήματα και τα σπίτια διακοσμούνται με κόκκινες κουρτίνες και φανάρια. Εορταστική ατμόσφαιρα και στο Βιετνάμ και την Ταϊβάν, ενώ πανηγυρικό κλίμα συναντούν οι επισκέπτες και στις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη και την Ιαπωνία. Στις ΗΠΑ, από το Σικάγο, το Λος Άντζελες μέχρι τη Νέα Υόρκη, οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί είναι πολλοί, καθώς ο αριθμός των ασιατών που μένουν εκεί είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Το Έτος του Φιδιού θα εορταστεί με κάθε μεγαλοπρέπεια στο Λονδίνο. Η διασκέδαση ξεκινά με μια πολύχρωμη παρέλαση αρμάτων και κινεζικών μυθολογικών πλασμάτων, ενώ πάρτι θα γίνουν στις πλατείες Τραφάλγκαρ, Leicester, Shaftesbury Avenue και φυσικά στην Chinatown. Ακροβατικά, πολεμικές τέχνες, μαγεία, συναυλίες και άλλα πολλά θα διασκεδάσουν τους επισκέπτες της Βρετανικής πρωτεύουσας.