Ο άνθρωπος που ταξιδεύει ανά τον κόσμο δωρεάν!

Ο άνθρωπος που ταξιδεύει ανά τον κόσμο δωρεάν!

Προσφέρει τις υπηρεσίες του με αντάλλαγμα τη διαμονή, τη διατροφή και τα εισιτήρια

Υπάρχει έστω και ένας που να μην επιθυμεί να εγκαταλείψει το εργασιακό του πόστο και να ταξιδεύει ανά τον κόσμο; Πριν όμως αρχίσετε να πακετάρετε τα πράγματά σας, μάλλον πρέπει να το σκεφτείτε διπλά καθώς υπάρχει ένα σοβαρό εμπόδιο: χρήματα! Αλλά μόλις πρόσφατα, ο Richard Tilney-Bassett ανακάλυψε έναν τρόπο για να ταξιδεύει σε όποια χώρα και πόλη θέλει, χωρίς να καταβάλει αντίτιμο για τη διαμονή, τα ναύλα ή τη διατροφή του!

Ο νεαρός εργάζεται ως freelance φωτογράφος και σκέφτηκε να προσφέρει τις γνώσεις του στη φωτογραφία σε ενδιαφερόμενους που βρίσκει ανά τον κόσμο- με αντάλλαγμα φυσικά τη διαμονή, τη διατροφή και ένα αεροπορικό εισιτήριο. Ο μοναδικός κανόνας; Καμία συναλλαγή με χρήματα. Ξεκίνησε από τη γενέτειρά του τη Βρετανία και σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιούργησε το πρότζεκτ theglasspassport.com - έχει ήδη καλύψει τα πάντα, από τον Μαραθώνιο της Ουγκάντα μέχρι μαθήματα γιόγκα στη Γερμανία. «Πέρασα από τη φάση "δε ξέρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου", που πολλοί άνθρωποι περνάνε», λέει στο CNN. Ο ίδιος συνειδητοποίησε, ότι στη ζωή υπάρχουν περισσότερα πράγματα να δει από τη μονότονη ρουτίνα στην οποία βρισκόταν.

Τυχαία, ανακάλυψε τη δουλειά του αυστραλού συναδέλφου του Shantanu Starick, ο οποίος μέσω της δικής του Οδύσσειας που ονομάζει «The Pixel Trade» ταξιδεύει στις επτά Ηπείρους, ανταλλάσσοντας τις υπηρεσίες του και voila!

Η πρώτη του δουλειά έγινε μέσω φίλων, από στόμα σε στόμα και με σταθερά βήματα άρχισε να φορτώνει με μίλια το διαβατήριό του - ένα από τα πρώτα ταξίδια του ήταν στα παραμυθένια Χάιλαντ στη Σκοτία για λογαριασμό της εταιρείας Highland Explorer Tours. «Ο ευρύτερος στόχος είναι να καταφέρω να ταξιδέψω σε όλες τις Ηπείρους... Υπάρχουν τόσα πολλά για να περιμένω».