Οι 8 παραλίες που δεν πρέπει να επισκέπτεται κανείς

Οι 8 παραλίες που δεν πρέπει να επισκέπτεται κανείς

Κάντε ηλιοθεραπεία, αλλά καλύτερα μην βουτήξετε

Ο κόσμος είναι γεμάτος εντυπωσιακές παραλίες που περιμένουν τους τουρίστες για να τους χαρίσουν στιγμές δροσιάς και ξενοιασιάς.

Οι εξωτικοί προορισμοί είναι έτοιμοι να σου προσφέρουν την παρθένα τους φύση, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους και τη λευκή τους άμμο... Μόνο που πρέπει σε ορισμένες από αυτές να δώσετε προσοχή γιατί στα νερά τους συχνά παραμονεύουν καρχαρίες και κροκόδειλοι, ενώ κάποιες αυτές είναι και αρκετά μολυσμένες.

Όπως μαρτυρούν οι παρακάτω φωτογραφίες, ακόμη και μερικά από τα πιο ειδυλλιακά σημεία στον κόσμο δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το κόστος που είχε πάνω τους η ανθρώπινη δραστηριότητα στη γη.

1. Παραλία Haina - Δομινικανή Δημοκρατία

Η συγκεκριμένη παραλία αποκαλείται κοινώς «Δομινικανό Τσέρνομπιλ», μιας και τα επίπεδα συγκέντρωσης του μολύβδου έχουν ξεπεράσει κάθε λογικό και παράλογο όριο.

Η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής μαστίζεται από κάποιας μορφής δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Αναμφίβολα μια από τις πιο μολυσμένες παραλίες της οικουμένης.

2. Παραλία Maho - Άγιος Μαρτίνος, Καραϊβική

Πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και τροπική ατμόσφαιρα... μόνο που ο κίνδυνος έρχεται από τον ουρανό!

Η παραλία είναι λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου του νησιού, και αυτό σημαίνει ότι τα αεροπλάνα περνάνε κάθε λίγο πάνω ακριβώς από το κεφάλι σας...

3. Παραλία Fujiazhuang - Κίνα

Σε αυτή την παραλία χώρος για την πετσέτα δεν υπάρχει, αλλά ακόμα πιο τραγικό είναι ότι δεν υπάρχει χώρος στη θάλασσα, όχι μόνο για να κολυμπήσεις αλλά και για να σταθείς λίγο μέσα στο νερό.

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ.

Οι ιθύνοντες την έχουν αφήσει στην τύχη της σε όρους υποδομών και… τουαλέτας. Κι αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι η αναλογία αποχωρητηρίων/ανθρώπων είναι ένα ανά 10.000, δεν είναι δύσκολο να συνάγεις μέσα σε τι κολυμπάς εδώ.

4. Κόλπος Repulse - Χονγκ Κονγκ

Αυτή η όμορφη παραλία μέσα στον πυκνό αστικό ιστό του Χονγκ Κονγκ είναι μια υγειονομική παγίδα που απειλεί ανοιχτά τη ζωή του λουόμενου.

Η μόλυνση από τις αποχετεύσεις των εργοταξίων έχει καταλήξει σε μια από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις βακτηριδίου E.coli παγκοσμίως.

5. Παραλία Kilauea - Χαβάη

Η μαύρη ηφαιστειακή άμμος της Kilauea, στο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, είναι κάτω ακριβώς από το ενεργότερο ίσως ηφαίστειο του κόσμου, το οποίο ξερνά αδιαλείπτως ποτάμια μάγματος από τις 3 Ιανουαρίου 1983 που ξεχύνονται στον ωκεανό.

Ακόμα, στη συγκεκριμένη παραλία έχουν λάβει χώρα 102 απρόκλητες επιθέσεις καρχαρία (από το 1828), με οχτώ από αυτές να αποβαίνουν μοιραίες για τον λουόμενο.

6. Παραλίες κατά μήκος του Αμαζονίου

Αν θέλεις να κάνεις μπάνιο στον Αμαζόνιο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μοιράζεσαι το νερό με πιράνχας, ανακόντα και ηλεκτροφόρα χέλια.

7. Βόρεια Νήσος Σεντινέλ - Νησιά Ανταμάν, Ινδικός Ωκεανός

Το Νησί Σεντινέλ εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Ινδίας, αν και ουσιαστικά είναι ανεξάρτητο έδαφος, καθώς οι ντόπιοι αρνούνται να υποταχθούν σε οποιαδήποτε εξουσία και οι Ινδοί έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους να τους δαμάσουν.

Είναι κοινώς χαρακτηρισμένο ως το «πιο εχθρικό μέρος του κόσμου στον ξένο».

Εκεί ζούνε κάπου 50-500 Σεντινελέζοι και προσπαθούν με κάθε κόστος να διώξουν οποιονδήποτε θέλει να πατήσει στο νησί τους.

Τελευταίο συναπάντημα μαζί τους ήταν το 2006, όταν δυο ψαράδες παρασύρθηκαν στις ακτές τους και βρήκαν άμεσα τον θάνατο από τους ντόπιους. Ούτε το ελικόπτερο που πήγε να παραλάβει τις σορούς τους δεν κατάφερε να προσγειωθεί.

8. Παραλία Hanakapiai - Χαβάη

Το μεγαλύτερο πρόβλημα πρόβλημα αυτής της παραλίας είναι τα ρεύματά της και μιλάμε για ρεύματα που παραμένουν μοναδικά στον κόσμο.

Χωρίς υφάλους και ξέρες να διαχωρίζουν την παραλία από τον ωκεανό, τα ρεύματα είναι πανίσχυρα και αιχμαλωτίζουν ακόμα και ικανότατους κολυμβητές χωρίς δυνατότητα απεμπλοκής.

Από την ξηρά, είναι αρκετά απομονωμένη, οπότε είναι δύσκολα προσβάσιμο για διασωστική επιχείρηση αν κάτι πάει στραβά.