Τρία νέα smartphones από τη Nokia στις αρχές του 2017

Για πρώτη φορά, θα ενσωματώνουν το λειτουργικό της Google Android

Στις αρχές του επόμενου έτους, η Nokia αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες, για πρώτη φορά, θα ενσωματώνουν το λειτουργικό της Google Android.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer, η HMD Global, η εταιρεία που κατέχει πλέον την άδεια για τη Nokia, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις συσκευές, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας Mobile World Congress, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η Nokia επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το πρώτο Android κινητό της τηλέφωνο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017.

Nokia P1

Η συγκεκριμένη συσκευή κινητής τηλεφωνίας θα έχει το πρότυπο IP68 για αντοχή τόσο στο νερό όσο και στη σκόνη, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μία με οθόνη 5,2 ιντσών και μία με 5,5.

Οι οθόνες και των δύο μοντέλων θα είναι AMOLED QHD με ανάλυση 2560x1440.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Inquirer, το P1 αναμένεται να είναι συμβατό με το Daydream VR της Google, ενώ ο επεξεργαστής που θα ενσωματώνει η συσκευή θα είναι ο Snapdragon 821 της Qualcomm.

Nokia D1C

Το Nokia D1C αναμένεται να είναι μια αρκετά διαφορετική συσκευή από ότι το P1.

Η συγκεκριμένη συσκευή θα έχει τον Snapdragon 430 SoC επεξεργαστή και θα ενσωματώνει 3GB μνήμης RAM. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος και τον τύπο της οθόνης ή τις προδιαγραφές της κάμερας.

Και οι τρεις συσκευές πρόκειται να ενσωματώνουν την έκδοση 7.0 Nougat του Android.