Έχετε Windows 7 ή 8.1; Δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10!

Δωρεάν αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό πρόγραμμα της Microsoft, τα ήδη πολυθρύλητα Windows 10, θα έχουν όσοι χρήστες διαθέτουν Windows 7 ή Windows 8.1, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, παρουσιάζοντας (επιτέλους) περισσότερες λεπτομέρειες για το λειτουργικό σύστημα που ελπίζει πως θα κάνει τους χρήστες να... ξεχάσουν την παταγώδη αποτυχία των Windows 8.

Μεταξύ των καινοτομιών που θα έχουν τα Windows 10 θα είναι το Continuum, με το οποίο θα προσαρμόζεται το λειτουργικό σύστημα ανάλογα με το αν χρησιμοποιείται σε υπολογιστή ή tablet, καθώς και το Cortana, η... Siri της Microsoft, μία εφαρμογή που ήδη είναι διαθέσιμη στα Windows phones, όμως στα Windows 10 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υπολογιστή, βοηθώντας τον χρήστη μέσω φωνητικών εντολών να ανοίξει αρχεία, να αναζητήσει e-mail, ακόμα και να... προβλέψει το αποτέλεσμα ενός αγώνα ποδοσφαίρου!

Μαζί με τα Windows 10, όμως, θα έρθει και ο διάδοχος του Internet Explorer, ο νέος browser της Microsoft, με την κωδική ονομασία Project Spartan, που πιθανότατα δε θα είναι και η τελική του ονομασία. Ο νέος browser θα έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή Cortana, κι έτσι ο χρήστης θα μπορεί να ζητά από την Cortana να του βρει την ιστοσελίδα ενός καταστήματος, τις ώρες λειτουργίας του, να του δώσει οδηγίες για το πώς θα πάει εκεί, και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Όσο για το πότε θα είναι διαθέσιμα όλα αυτά τα... καλούδια της Microsoft, αυτό παραμένει άγνωστο, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία.