Αγώνες ταχύτητας… drones!

World Drone Prix στο Ντουμπάι

Είναι Άγγλος, είναι 15 ετών, ονομάζεται Luke Bannister και…μόλις κέρδισε 330.000 δολάρια. Γιατί; Επειδή πέταξε το drone του γρηγορότερα από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Το World Drone Prix που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι, είναι η μεγαλύτερη και πιο επικερδής διοργάνωση αγώνων ταχύτητας με drones. Ο Bannister και η ομάδα του κέρδισαν 150 αντίπαλες ομάδες και πήραν το πρώτο βραβείο.

Συνολικά μοιράστηκαν 1.300.000 δολάρια στις πρώτες θέσεις, ενώ οι συμμετέχοντες φορώντας συσκευές Virtual Reality πέταξαν τις συσκευές τους πάνω από ένα φουτουριστικό σκηνικό φωτισμένο με νέον. Σύμφωνα με τους κανόνες του αγώνα, κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τέσσερα τουλάχιστον άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πιλότος, ένας πλοηγός, καθώς και τεχνικό προσωπικό.

Η κούρσα αποτελείται από δώδεκα γύρους και δεν είναι απλώς αγώνας ταχύτητας: οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παραμένουν στην προδιαγεγραμμένη πορεία, να αποφεύγουν τα εμπόδια και να σταματήσουν τουλάχιστον μια φορά στα pits. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο πρώτος αυτού του τύπου που γίνεται στο Ντουμπάι, ενώ το μέλλον διαγράφεται τουλάχιστον ενδιαφέρον...