Ένα σύστημα για να μη σας πιάνει κόκκινο φανάρι

Σας έχει τύχει να σας πιάνουν όλα (μα όλα!) τα κόκκινα φανάρια στην πορεία της διαδρομής σας; Πρόκειται για το λεγόμενο "κόκκινο κύμα", ένα συνδυασμό ατυχίας και…ατυχίας.

Η Audi παρουσίασε πρόσφατα ένα σύστημα το οποίο βοηθά τον οδηγό να αποφεύγει τα συνεχή κόκκινα φανάρια, που μας εκνευρίζουν αλλά και μας καθυστερούν. Το Traffic Light Assist, όπως ονομάζεται το εν λόγω σύστημα, βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας δεδομένα από την τοπική κυκλοφοριακή κίνηση, καθώς και από το GPS προκειμένου να προσδιορίσει την ακριβή θέση αλλά και την ταχύτητα του οχήματος.

Υπολογίζει πόσος χρόνος απαιτείται μέχρι το επόμενο κόκκινο φανάρι και εμφανίζει έναν αντίστροφο χρονομετρητή στον πίνακα οργάνων. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει ανάλογα, αποφεύγοντας το κόκκινο πριν αυτό αλλάξει. Η εταιρεία έχει δοκιμάσει με επιτυχία το σύστημα σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο αλλά η εμπορική του προώθηση θα εξαρτηθεί από το αν οι αρχές θα επιτρέπουν την πρόσβαση στα δεδομένα της κυκλοφοριακής κίνησης που διαθέτουν.