“Η Ελλάδα της Κρίσης σε 100+ Φωτογραφίες 2010-2013”

Δύο συνάδελφοι, ο Γιάννης Κέμμος και ο Μιχάλης Τεζάρης κατέγραψαν με τον φωτογραφικό τους φακό μία από τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Μάχιμοι ρεπόρτερ και οι δύο, βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για τις ανάγκες της ενημέρωσης. Έτσι, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν κάποιες από αυτές τις στιγμές, που κατέγραψαν στη διάρκεια των τελευταίων τριών και κάτι χρόνων σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με τίτλο: "Η Ελλάδα της Κρίσης σε 100+ Φωτογραφίες 2010-2013".

Το άλμπουμ περιλαμβάνει περισσότερες από 100 χαρακτηριστικές στιγμές από τα γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική οικονομία, κοινωνία και οικογένεια από την πρώτη ημέρα του Μνημονίου το 2010 μέχρι σήμερα.

Το βιβλίο συνοδεύεται από τρεις μουσικές συνθέσεις, που έγραψε ο Βρετανός μουσικοσυνθέτης David J. Franco, εμπνευσμένος από την ελληνική κρίση και ειδικά για αυτό το φωτογραφικό άλμπουμ.

Η παρουσίασή του γίνεται την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 Ωρα: 6.30 μ.μ. στο Public Συντάγματος η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη.

Όπως είπε ο Μιχάλης Τεζάρης, μιλώντας για το βιβλίο:

"Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια των ρεπορτάζ που καλύπτω όλα αυτά τα χρόνια και έχουν επιλεγεί με κριτήριο τον άνθρωπο και όχι τον εντυπωσιασμό του θεατή. Μέσα από αυτές προσπάθησα να αποτυπώσω, όπως και ο Γιάννης Κέμμος, την αγωνία, την αβεβαιότητα και την απόγνωση των πολιτών μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν για να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια, τον Λεωνίδα Στεργίου και τον Γιάννη Κέμμο. Ευχαριστώ και δύο ξεχωριστούς ανθρώπους της ζωής μου, τον πατέρα μου Θεόφιλο και την μητέρα μου Αγγελική που με έμαθαν να παλεύω και να προσφέρω".