Απαγορευμένη αγάπη: Πρεμιέρα για μια νέα τουρκική σειρά

Το “Hatırla Sevgili” (Απαγορευμένη αγάπη) υπήρξε μία από τις πιο δημοφιλείς, αλλά και η πιο αμφιλεγόμενη τηλεοπτική σειρά στην Τουρκία.

Ωστόσο οδήγησε πολλούς να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας. Τα βιβλία που αναφέρονται στα ιστορικά γεγονότα και τα πρόσωπα της σειράς, έγιναν best seller για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά από την προβολή των αντίστοιχων επεισοδίων. Η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 136 επεισόδια στις 6 Ιουνίου 2008. Στον ρόλο της Γιάσεμιν πρωταγωνιστεί η όμορφη Beren Saat, γνωστή από τον ομώνυμο ρόλο της στη σειρά «Fatmagül», ενώ στον ρόλο του Νεντζέτ ο διάσημος ηθοποιός Okan Yalabık, (ο Ιμπραήμ στη σειρά Σουλεϊμάν).

ΥΠΟΘΕΣΗ: Το “Hatırla Sevgili” αφηγείται μια ιστορία αγάπης μεταξύ της Γιασεμίν και του Αχμέτ, δύο νέων από αντίπαλες πολιτικά οικογένειες, σε μια ταραγμένη πολιτικά εποχή στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στην Τουρκία. Ο έρωτας των δύο νέων, καθώς και οι σχέσεις μεταξύ των συγγενών και των φίλων τους, σκιαγραφούνται μέσα από τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, ξεκινώντας με το αεροπορικό ατύχημα του Πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές το 1959 και στη συνέχεια με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1960, τη δίκη της Γιασιάντα, τις εκτελέσεις, καθώς και τα άλλα σημαντικά γεγονότα που οδήγησαν σε μια βαθιά πολιτική πόλωση της τουρκικής κοινωνίας.

Πρεμιέρα στον ΑΝΤ1, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 17:50