“Πευκοβελόνες” και άλλα ποιήματα των Απαράδεκτων

Η ποίηση της Βάνας Καρούλου Λέκκα άφησε εποχή στην θρυλική πλέον σειρά, όπως και οι "Μυκήνες" της Δημητρούλας

Η ποίηση είχε πάντα θέση, κυρίως χιουμοριστική, στον ελληνικό κινηματογράφο και αργότερα στην τηλεόραση.

Το επεισόδιο με τίτλο "Ποιητική Βραδιά" από του Απαράδεκτους, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα και τα «ποιήματα» της Βάνας Καρούλου Λέκκα – αλλά και της Δημητρούλας – έχουν αφήσει εποχή. 

Ο Σπύρος γνωρίζει και γοητεύεται από την ποιήτρια Βάνα (Είμαι η Βάνα και Θα μείνω) σε μία παρουσίαση της συλλογής της "Πευκοβελόνες".

Στη συνέχεια την καλεί σπίτι και την γνωρίζει στην υπόλοιπη παρέα. Η Βάνα απαγγέλει το "Πάρος-Αντίπαρος" και τον "Αρταξέρξη" και η παρέα σχολιάζει με εκφράσεις που σοκάρουν την ποιήτρια. "Σας παρακαλώ, δεν θα'θελα.."

Η Δήμητρα ζηλεύει και αποφασίζει να γίνει επίσης ποιήτρια για να εντυπωσιάσει τον Σπύρο. Ετσι γράφει το θρυλικό ποίημα «Μυκήνες»...

Μυκήνες, Μυκήνες, Μυκήνες... είστε από εκείνες που μ'αρέσουν... Που θα ήθελα να πάω με τον Σπύρο, να κάνω ένα γύρο, ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΥΡΟ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε ή δεν σας θυμίζουν τίποτα τα παραπάνω βίντεο, τότε μάλλον πρέπεινα δείτε ολόκληρο το βίντεο. Μαζί με τα "Καλλιστεία 92" θεωρείται από τα επεισόδια - αριστουργήματα των θρυλικών πλεόν Απαράδεκτων...