Προτάσεις για να περάσεις όμορφα και οικονομικά στην Αθήνα

Βγες από το σπίτι χωρίς να είναι απαραίτητο το ότι θα βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη

Και επισήμως πρώτη ημέρα της άνοιξης σήμερα, λοιπόν, και αν το καλοσκεφτείς αυτή η εποχή στην πόλη μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική.

Αρκεί να ξέρεις το πώς. Και αν πάλι δεν γνωρίζεις τον τρόπο, μπορούμε να σου τον υποδείξουμε εμείς.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Βάζουμε, λοιπόν, σε ένα πρόγραμμα όλες εκείνες τις δραστηριότητες που τόσο καιρό θέλαμε να κάνουμε και δεν μπορούσαμε λόγω καιρού. Καλά και διάθεσης, εννοείται.

Τώρα, λοιπόν, που η διάθεσή σου αρχίζει και γλυκαίνει μάθε πώς να περάσεις καλά την άνοιξη στην πόλη και συμπεριέλαβε τις προτάσεις που ακολουθούν και στην προσωπική σου check list!

Βγες από το σπίτι -δεν είναι απαραίτητο το ότι θα βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη- και απόλαυσε την πόλη στα καλύτερά της.

1. Κάνε μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο

Όαση πρασίνου μια ανάσα από το πολύβουο κέντρο της πόλης, ο Εθνικός Κήπος αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για την πρώτη δόση άνοιξης στην πόλη. Σε μια έκταση, λοιπόν, 150 στρεμμάτων περίπου μαζί με τον κήπο του Ζαππείου, θα περπατήσεις ανάμεσα σε σπάνια είδη φυτών, θα παίξεις και θα ταΐσεις πάπιες, θα ξαποστάσεις σε ξύλινα παγκάκια στα διάφορα επιμέρους πάρκα του, θα φωτογραφηθείς κάτω από πανέμορφες πέργκολες, θα παρατηρήσεις αρχαία ευρήματα και προτομές. Με λίγα λόγια θα έχεις ένα δίωρο γεμάτο με δραστηριότητες που ίσως και να μην γνώριζες ότι μπορούσες μέχρι πρότινος να κάνεις.

2. Πιες το πρώτο cocktail σε κάποια από τις αυλές της πόλης

Πάρε τους φίλους σου και κανόνισε απογευματινή ή βραδινή έξοδο μετά τη δουλειά, για απόλυτη χαλάρωση και κουβεντούλα σε περιβάλλοντα πανέμορφα και αναζωογονητικά. Για να κλείσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο. Το Artisanal στην Κηφισιά, το Theory Bar & More στο Χαλάνδρι, το Momix στον Κεραμεικό, το Black Duck Garden στην Πλατεία Καρύτση, ο Κύριος Χου στα Πετράλωνα διαθέτουν κάποιες από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς αυλές στην πόλη.

3. Δοκίμασε το πρώτο παγωτό της σεζόν

Πόσο καιρό περίμενες για να απολαύσεις ένα άκρως δελεαστικό και δροσιστικό παγωτό; Σου έχουμε καλά νέα: έφτασε επιτέλους η πολυπόθητη στιγμή! Στη gelateria Le Greche στο Σύνταγμα (και πιο συγκεκριμένα επί της Μητροπόλεως), η ιταλική τεχνογνωσία συνδυάζεται με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις παγωτού, με αγαπημένη το φιστίκι. Σε χωνάκι ή κυπελάκι η επιλογή είναι δική σου. Εναλλακτικά, κατηφόρισε μέχρι τη Γλυφάδα και προτίμησε την Bufala Gelato gelateria για να δοκιμάσεις το περίφημο The Buffle Cone, μια βάφλα που σερβίρεται στο χέρι σαν χωνάκι και προσθέτεις σε αυτήν το παγωτό και τα toppings της αρεσκείας σου.

4. Οργάνωσε παρεΐστικο πικ νικ σε κάποιο από τα "μυστικά" μέρη της Αθήνας

Στρώσε τραπέζι στη φύση για υπαίθριο τσιμπούσι με τους φίλους και πέρνα μία από τις ομορφότερες μέρες της άνοιξης σε περιβάλλον καταπράσινο και χαλαρωτικό. Ένα ξέφωτο στη Βαρυμπόμπη μετά τον ναό του Αγίου Μερκουρίου και τα δύο μεγάλα τουριστικά κέντρα αναψυχής που θα συναντήσεις στο αριστερό σου χέρι, το άνοιγμα στο λόφο του Φιλοπάππου μετά το ύψος της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη καθώς και η λίμνη Μπελέτσι, σε απόσταση 30' με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, ενδείκνυνται για ημερήσια απόδραση.

5. Βάλε στο πρόγραμμα μια επίσκεψη στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Ένας κρυμμένος θησαυρός της αττικής φύσης σε περιμένει στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η Λίμνη Βουλιαγμένης, δεν είναι απλώς μια λίμνη, αλλά ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός. Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας, ιδανικό για μια μυσταγωγία απόλαυσης. Ο χώρος περιμετρικά της Λίμνης είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με ξαπλώστρες και ομπρέλες για στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.

Μάθε τι άλλο μπορείς να κάνεις την άνοιξη στην Αθήνα στο www.greekguide.com