Πέντε +1 μοντέρνα μπαρμπέρικα στην Αθήνα που ξεχωρίζουν

Μπορεί ο «μπαρμπέρης» ως έννοια να ηχεί στα αυτιά μας ως κάτι από τα παλιά, όμως ο «μοντέρνος μπαρμπέρης» είναι μια πραγματικότητα και -δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε- ανάγκη . Ο σύγχρονος Αθηναίος -κι όχι μόνο- τον αποζητά, κάνει crash test στα barber shops της πόλης και εν τέλει καταλήγει.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Σε μια μοντέρνα εκδοχή του παλιού καλού μπαρμπέρη, που τον περιποιείται και τον κάνει να νιώθει όμορφα. Tα barber shops λοιπόν έχουν αποδείξει πως δεν είναι -ένα ακόμα- trend.  Ξεχωρίσαμε έξι  από τα καλύτερα της Αθήνας και σας τα παρουσιάζουμε. Πού ξέρετε ίσως κάποιο από αυτά γίνει το δικό σας αγαπημένο.

Elephant and Castle

elephant_and_casstleΤο Elephant and Castle στεγάζεται σε ένα ιστορικό νεοκλασικό κτήριο, λίγα βήματα πριν την παλιά Βουλή στο κέντρο της Αθήνας, και σας προκαλεί να το φωτογραφίσετε. Στη συνέχεια, ακόμη κι αν δεν έχετε ακούσει κάτι γι' αυτό, θα σας κάνει μαγικά να περάσετε την πόρτα του. Μάθε τα πάντα για το Elephant and Castle εδώ.

1900 The Barber Shop

1900_barberΈνα παραδοσιακό μπαρμπέρικο με άρωμα Ανατολής ήρθε να αγκαλιάσει τις σύγχρονες ανάγκες της Δύσης. Το 1900 The Barber Shop βρίσκεται χαμηλά στο Κολωνάκι, απέναντι από τη Βρετανική Πρεσβεία, και αποτελεί προορισμό για κάθε άντρα που θέλει να περιποιείται τον εαυτό του με άποψη. Μπες στο mood του 1900 The Barber Shop εδώ.

Barber's & Co

barber

Ο γνωστός για το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του, Κωνσταντίνος Μεγαπάνος, έφερε στο κέντρο της Κηφισιάς έναν προσεγμένο χώρο αποκλειστικά για άντρες. Το Barber's & Co αποσκοπεί στο να προσελκύσει όλους εκείνους που έχουν ως προτεραιότητα το στιλ και επιζητούν χαλάρωση και περιποίηση. Περισσότερα για το Barber's & Co εδώ.

DON Barber & Groom

3

Ένας εμπνευσμένος χώρος αποκλειστικά για άντρες. Το DON Barber & Groom, στο Κολωνάκι, υποδέχεται το σύγχρονο άντρα που θέλει να ξεχωρίζει και να καλομαθαίνει τον εαυτό του, σε ένα χώρο που συνθέτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το vintage με τη μοντέρνα αισθητική. Στην ουσία το DON είναι το πρώτο σύγχρονο αντρικό κομμωτήριο που αναβιώνει το κλασικό κουρείο και το εμπλουτίζει με καινοτόμες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες του άντρα του σήμερα. Δες γιατί ξεχωρίζει το DON Barber & Groom.

Barber Rules

barber_rules

Μόλις μπήκατε σε έναν από τους πιο stylish χώρους που θα μπορούσατε να επιλέξετε. Αυτό θα σκεφτείτε σίγουρα με το που επισκεφτείτε αυτό το barber shop στο Χαλάνδρι. Τι θα απολαύσετε; Κλασικό κουρείο που ειδικεύεται σε παραδοσιακά αντρικά κουρέματα και ξυρίσματα με ζεστή πετσέτα. Οι επιρροές από τα 20s και τα 30ς  είναι έντονες, ενώ τα 2 αδέρφια, ο Κωνσταντίνος και ο Επαμεινώνδας θα σας βοηθήσουν ακόμη κι αν δεν έχετε καταλήξει να βρείτε το… στυλ σας. Στα highlights τα εξαιρετικά προϊόντα τους.

Info

Εθνικής Αντιστάσεως 23, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6746272

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα 15.00 - 20.00, Τρίτη & Πέμπτη 9.00 - 14.00 & 16.00 - 20.00, Τετάρτη & Σάββατο 9.00 - 15.00 &Παρασκευή 9.00 - 20.00

Κουρείο Μάκη Ρόμπολα

makis_rompolasΙστορικό μπαρμπέρικο στην περιοχή των Εξαρχείων, από τα παλαιότερα της Αθήνας που λειτουργούν έως και σήμερα. Ο διάσημος κουρέας των Εξαρχείων, Μάκης Ρόμπολας, έχει κουρέψει και περιποιηθεί χιλιάδες σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας μας κι όχι μόνο. Αν είσαι ψαγμένος και σου αρέσουν τα vintage στέκια δες εδώ.