Σουίφτ και Αντέλ επιστρέφουν στο Spotify;

O Εργατούδης στο Music Week, αποκάλυψε ότι πιστεύει πως οι δύο ποπ σταρ θα «αγκαλιάσουν» πλήρως το Spotify στις επόμενες δουλειές τους

Αισιόδοξος δηλώνει ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του προγράμματος περιεχομένου του Spotify Βρετανίας, Τζορτζ Εργατούδης για την ολική επιστροφή της Τέιλορ Σουίφτ και της Αντέλ στην διαδικτυακή μουσική πλατφόρμα.

Η Σουίφτ με την κυκλοφορία του άλμπουμ «1989» το 2014 ανακοίνωσε και την αποχώρησή της από το Spotify ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την δωρεάν παροχή τραγουδιών καθώς με τον τρόπο αυτό πιστεύει ότι μειώνεται η αξία της μουσικής της.

Ως αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν το άλμπουμ να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ.

Την ίδια περίπου απόφαση πήρε και η Αντέλ για το άλμπουμ της «25», καθώς το απέσυρε από τις υπηρεσίες συνεχούς ροής για επτά μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του. Και στην περίπτωση αυτή η απόφασή της τραγουδίστριας αποδείχθηκε σοφή καθώς το άλμπουμ από την ημέρα κυκλοφορίας του και πριν βγει στις πλατφόρμες streaming κατάφερε να πωλήσει περίπου 3 εκατ. αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο σε συνέντευξη που έδωσε ο Εργατούδης στο Music Week, αποκάλυψε ότι πιστεύει πως οι δύο ποπ σταρ θα «αγκαλιάσουν» πλήρως το Spotify στις επόμενες δουλειές τους.

«Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά συναντήθηκα με τον (πρόεδρο της Big Machine) Σκοτ Μπορχέτα και είχα μία συνομιλία μαζί του. Δεν έχει κλειδώσει, αλλά έχω κάθε λόγο να είμαι αισιόδοξος ότι η Τέιλορ Σουίφτ θα επανέλθει στο Spotify. Δεν λέω ότι θα το κάνει, αλλά όλες οι ενδείξεις είναι θετικές, ας το θέσουμε έτσι», δήλωσε ο Εργατούδης.

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής περιεχομένου του Spotify είπε ότι είχε και μία συνάντηση με τον μάνατζερ της Αντέλ, τον Τζόναθαν Ντίκινς. «Θα πρέπει να έχεις εικόνα κάθε στιγμή για το εν λόγω έργο και για τον κάθε καλλιτέχνη. Αν πρόκειται να πάρουμε αυτήν την απόφαση τώρα και πάλι θα ήταν απόφαση της Αντέλ, οπότε δεν μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό της, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι η απόφασή της την επόμενη φορά θα είναι διαφορετική. Ο κόσμος άλλαξε σε πολλά, ακόμα και μέσα σ' αυτόν τον χρόνο. Έγινε κόλαση, υπάρχει μία διαφορετική αγορά αυτή τη στιγμή».