Αντέχετε να ακούσετε το πιο θλιμμένο τραγούδι στον κόσμο;

Σύμφωνα με "συνταγή" από τους επιστήμονες

Πάρτε τα χαρτομάντιλα σας και ετοιμαστείτε να ακούσετε ένα τραγούδι που σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων, θα σας κάνει να αισθανθείτε απίστευτη θλίψη. Πρόκειται για το Discovery of the Camp, ένα ορχηστρικό κομμάτι που γράφτηκε για τη μινι δραματική σειρά του HBO, Band of Brothers και είναι αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί για να "προκαλέσει θλίψη" σε ανθρώπους σε διάφορες μελέτες τα τελευταία χρόνια. 

Σε μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα, το εν λόγω τραγούδι χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί η σχέση μεταξύ θλίψης και της ενσυναίσθησης (συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του).

Οι ερευνητές δημοσίευσαν αυτό το μήνα στην εφημερίδα Frontiers in Psychology την εξής έρευνα: ζήτησαν από 102 ανθρώπους, ηλικίας από 18 έως 67 ετών να ακούσουν το Discovery of the Camp και ακολούθως να καταγράψουν τα συναισθήματά τους. Το συγκεκριμένο απόσπασμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, "επιτυχώς χρησιμοποιήθηκε για να προκαλέσει τη θλίψη στους συμμετέχοντες".