Ο Δράκουλας επιστρέφει στην πατρίδα του!

Ξανά στη Ρουμανία μέσα από τη μουσική του Αμερικανού συνθέτη Φίλιπ Γκλας και το κουαρτέτο Κρόνος

Ο Δράκουλας επέστρεψε στην πατρίδα του, τη Ρουμανία μέσα από τη μουσική του Αμερικανού συνθέτη Φίλιπ Γκλας και το κουαρτέτο Κρόνος, που συνδύασαν τη μουσική με την ταινία του 1931, του φανταστικού βαμπίρ από την Ρουμανία με τον Μπέλα Λουγκόζι.

Ο Γκλας συνέθεσε το σάουντρακ για την ταινία το 1998 και μαζί με το κουαρτέτο Κρόνος την παρουσίασαν για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα σε ένα ενθουσιώδης ακροατήριο στο Βουκουρέστι.

Ο συνθέτης είπε ότι η παράστασή του συνδέει το κοινό με την ταινία μέσα από την μουσική και δίνει στους θεατές τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά σε αντίθεση με το κλασικό φιλμ.

«Όταν παίζουμε την μουσική μας μπροστά από την ταινία, μπορείτε να πείτε ότι η ταινία δανείζεται την ζωντάνια της παράστασης. Η "ζωντάνια" της ζωντανής παράστασης γίνεται μέρος της ταινίας», είπε ο Γκλας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή την συναυλία.

Ο Δράκουλας είναι ο βασικός χαρακτήρας του γοτθικού μυθιστορήματος του Μπαμ Στόκερ, εμπνευσμένο από τον Ρουμάνο πρίγκιπα Βλαντ, που έζησε τον 15ο αιώνα και ήταν γνωστός για τους βασανισμούς που επέβαλε στους εχθρούς του.

Η αρχική ιστορία έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές ταινίες, αλλά η πλέον θρυλική είναι αυτή με τον Ούγγρο ηθοποιό Μπέλα Λουγκόζι.