O Ελληνας πιανίστας Αλέξανδρος Καπέλης συγκίνησε τη Ρώμη

Το κοινό της Ρώμης, στο μέγαρο μουσικής Αuditorium, καταχειροκρότησε τον Έλληνα πιανίστα Αλέξανδρο Καπέλη, ο οποίος παρουσίασε το μουσικό πρόγραμμα «Οι ελληνικοί μύθοι, η μυθολογία ως πηγή έμπνευσης του πιάνου».

«Πρόκειται για μια σειρά επτά συναυλιών, από το Μιλάνο μέχρι και την Σικελία, σε θέατρα που είναι από τα σημαντικότερα της χώρας», δήλωσε ο καλλιτέχνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Αλέξανδρος Καπέλης παρουσίασε το πρόγραμμα αυτό και πέρυσι, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, στη Ρώμη, με ξεχωριστό κοινό και παρουσία των τέως Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Υπάρχει ένας ειρμός που ενώνει όλα τα κομμάτια, από τον δέκατο έβδομο αιώνα μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι και Γιάννη Κωνσταντινίδη. Το κοινό νήμα είναι η Ελλάδα με την μυθολογία της, το πώς ερμηνεύεται στις διάφορες χώρες και από τις διάφορες αισθητικές», προσέθεσε ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας.

Στα διάφορα κομμάτια που έχει επιλέξει ο Αλέξανδρος Καπέλης ουσιαστικά, προβάλλεται η Ελλάδα μέσα από τα μάτια της Ευρώπης, αλλά και η Γηραιά Ήπειρος διαμέσου της ελληνικής σκέψης και μυθολογίας, χάρη στη δύναμη της μουσικής.

Για την επιτυχία της βραδιάς του Audutorium της Ρώμης, σημαντική ήταν και η στήριξη της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία, που αγκάλιασε την όλη πρωτοβουλία.

«Το πρόγραμμα "Οι ελληνικοί μύθοι" παρουσιάσθηκε ήδη, με μεγάλη επιτυχία, στο Παρίσι, στο Σαν Φρανσίσκο, στην Ουάσιγκτον και σε πολλές άλλες πόλεις, αλλά νιώθω ότι στην Ιταλία, έχει μια ιδιαίτερη σημασία, με το κοινό να δείχνει μεγάλη αγάπη και να αισθάνεται ειλικρινή οικειότητα», κατέληξε ο Έλληνας πιανίστας.